Μπαρτζώκας: «Άξια στην 3η θέση»

Ο Πανιώνιος άξιζε την 3η θέση και δίκαια την κατέκτησε σύμφωνα με τον προπονητή του, Γιώργο Μπαρτζώκα.

Ο 47χρονος τεχνικός, μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6, στάθηκε στην επιτυχία της ομάδας του με την κατάκτηση της 3ης θέσης στο ελληνικό πρωτάθλημα, ευχήθηκε οι Νεοσμυρνιώτες να αγωνιστούν του χρόνου στην Ευρώπη, ενώ εμφανίστηκε αινιγματικός αναφορικά με το μέλλον του στον πάγκο, εξηγώντας πως θέλει να παραμείνει, αλλά οριστικές αποφάσεις θα παρθούν μετά τη συνάντησή του με τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ,

Ηλία Λιανό. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τον Πανιώνιο, ο οποίος τερμάτισε 3ος: «Τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό δεν μπορείς να τους αντιμετωπίσεις. Είναι δύο ομάδες εκτός λογικής από όλους τους άλλους, που δεν μπορείς να τους συναγωνιστείς. Ήταν πολύ δύσκολο το πρωτάθλημα, χωρίς αυτούς τους δύο. Παίξαμε απέναντι σε σπουδαίες ομάδες και σίγουρα είμαστε άξια 3οι».

Για τον Κολοσσό Ρόδου, που τερμάτισε 3ος στην κανονική διάρκεια, αλλά έμεινε στην 4η θέση της τελικής κατάταξης, μια κι έχασε στο «μικρό» τελικό: «Η βαθμολογία λέει την αλήθεια, άξια ήταν τα παιδιά στην 3η θέση. Δεν έπαιζαν με το «πρέπει», ενώ εμείς την ίδια ώρα είχαμε πίεση να βγούμε υποχρεωτικά 3οι. Παράλληλα, ταλαιπωρηθήκαμε και με τραυματισμούς. Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία, που παρά τις αντίξοες συνθήκες καταφέραμε να είμαστε 3οι στο τέλος».

Για τη «βαριά» φανέλα του Πανιωνίου: «Σίγουρα, ο Πανιώνιος έχει ιστορία και είναι σημαντικό σωματείο με παράδοση και πάντα έχει σπουδαίες ομάδες, ακόμα και σε νεαρές ηλικίες. Άλλωστε, η παιδική μας ομάδα βγήκε πρωταθλήτρια και πιστεύω ότι ήταν χρέος όλων μας να ανέβει ο Πανιώνιος στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ. Αποτελεί δικαίωση για όλους όσοι συμμετείχαν στην προσπάθεια».

Για το… μυστικό της επιτυχίας του Πανιωνίου: «Πάντα ο χαρακτήρας των παικτών παίζει ρόλο. Ο Κολοσσός είναι πολύ έμπειρη ομάδα και διαθέτει παίκτες από 29 έως 36 ετών, που όλη τη χρονιά γνώριζαν πώς να διαπραγματευτούν την πορεία τους. Όμως, εμείς ήμασταν πιο φρέσκοι και στα πέντε παιχνίδια. Για παράδειγμα, σε όλη τη σειρά ο Καββαδάς ήταν ολοένα και καλύτερος, αντίθετα ο Χαρίσης φαινόταν κουρασμένος, χωρίς να θέλω να υποτιμήσω το παιδί. Σε όλα τα εντός έδρας νικήσαμε πολύ εύκολα, ενώ και στα εκτός χάναμε στις λεπτομέρειες. Παρουσιαστήκαμε καλύτεροι στα παιχνίδια και άξια πανηγυρίζουμε την 3η θέση».

Για το εάν θα αγωνιστεί του χρόνου ο Πανιώνιος στο Eurocup: «Πιστεύω ότι πρέπει να αγωνιστούμε, γιατί μέσα από παιχνίδια στην Ευρώπη γίνεται ο σύλλογος μεγαλύτερος και το όνομα του Πανιωνίου θα ακουστεί παντού».

Για το μέλλον του στον πάγκο του Πανιωνίου: «Πραγματικά, του χρόνου δεν ξέρω εάν θα είμαι σίγουρα στην ομάδα. Το βέβαιο είναι ότι θέλω να συνεχίσω, αλλά πρέπει πρώτα να το συζητήσω με τον πρόεδρο, να βάλουμε κάτω τα δεδομένα και να δούμε».

Για τις συμβουλές που θα έδινε στον ΕΣΑΚΕ, εάν του ζητούσαν κάτι τέτοιο: «Εκτιμώ την ερώτηση, γιατί δείχνει ότι με θεωρείτε σημαντικό. Δυστυχώς στην Ελλάδα ο καθένας νομίζει ότι μπορεί να κάνει τη

Keywords
Τυχαία Θέματα