Μπαρτσελόνα: Στον αυτόματο πιλότο (photos)

Πρωτάθλημα, Champions League, Σούπερ Καπ Ισπανίας, Σούπερ Καπ Ευρώπης και Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων… πρόλαβε να σηκώσει η Μπαρτσελόνα για το έτος 2011!

Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί είδηση το γεγονός ότι από τις ομάδες που εντυπωσίασαν για το 2011, ήταν και η Μπαρτσελόνα. Τα τελευταία τρία χρόνια η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έχει… βαρεθεί να σηκώνει τίτλους.

Το 2011 δεν διέφερε καθόλου από τα

προηγούμενα χρόνια. Πρωτάθλημα, Champions League, Σούπερ Καπ Ισπανίας, Σούπερ Καπ Ευρώπης και Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων προστέθηκαν στην τροπαιοθήκη των Καταλανών με μοναδικό τρόπαιο που… ξέφυγε να είναι το Copa Del Rey.

Και όλα αυτά ξεκίνησαν με τον χειρότερο δυνατό τρόπο για τους «μπλαουγκράνα». Δηλαδή με τον χαμένο τίτλο στο Κύπελλο Ισπανίας. Ήταν 20 Απριλίου, όταν οι δύο μεγάλες ομάδες της Ισπανίας συναντήθηκαν στο «Μεστάγια». Εκεί στην παράταση η Ρεάλ Μαδρίτης με κεφαλιά του Ρονάλντο κατέκτησε το τρόπαιο.

Κάτι που όπως αποδείχθηκε, ξύπνησε για τα καλά την αρμάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα και από τότε δεν κοίταξε πίσω. Στις 3 Μαΐου έφτασε στον τελικό του Champions League μετά την ισοπαλία της με 1-1 απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς είχε επικρατήσει 2-0 εκτός έδρας.

Μία εβδομάδα αργότερα και συγκεκριμένα στις 11 Μαΐου η εκτός έδρας ισοπαλία της με 1-1 απέναντι στην Λεβάντε της έδωσε τον τρίτο συνεχόμενο της τίτλο για την Πριμέρα Ντιβιζιόν με τον Πεπ Γκουαρντιόλα να γίνεται ο πρώτος τεχνικός στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος που παίρνει ισάριθμα πρωτάθλημα στις πρώτες του τρεις χρονιές.

Στις 28 Μαΐου ήρθε και το τέταρτο Champions League στην τροπαιοθήκη του «Καμπ Νου» μετά τη νίκη των «μπλαουγκράνα» με 3-1 απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Γουέμπλεϊ».

Η νέα σεζόν ξεκίνησε ιδανικά για την Μπαρτσελόνα. Στις 17 Αυγούστου κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ισπανίας, μετά το εντυπωσιακό 3-2 στο «Καμπ Νου» με τέρμα του Μέσι στο 88’ και σε συνδυασμό με το ισόπαλο 2-2 του πρώτου αγώνα κατέκτησε το Σούπερ Καπ.

Λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 26 Αυγούστου η Μπαρτσελόνα βρέθηκε ξανά στην κορυφή της Ευρώπης, καθώς κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ευρώπης, επικρατώντας 2-0 της Πόρτο στο Μονακό.

Η… σωρεία τίτλων ήρθε στο τέλος στις 18 Δεκεμβρίου. Τότε στην Ιαπωνία, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα επικράτησε με το πολύ άνετο 4-0 της Σάντος στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων και έκλεισε το 2011 με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δηλαδή φτάνοντας στην κορυφή του κόσμου. Για το ημερολογιακό έτος 2011, η Μπαρτσελόνα αγωνίστηκε 64 φορές έχοντας 46 νίκες, 13 ισοπαλίες και μόλις πέντε ήττες.

Keywords
Τυχαία Θέματα