Μπανιώτης και Χονδροκούκης «μονομαχούν» στο Παγκόσμιο

17:17 2/3/2012 - Πηγή: OnSports

Μετά τον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο Παρίσι, Κώστας Μπανιώτης και Δημήτρης Χονδροκούκης έχουν νέα «κόντρα» στην Πόλη.

Σε λίγες μέρες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης (9-11/3), οι δύο άλτες μετέχουν με καλές επιδόσεις. Ο Μπανώτης έχει εφέτος 2,31 μ. και ατομικό 2,32 μ. οπότε δικαίως ελπίζει σε πρόκριση στον τελικό : «Να γίνει ένας καλός

αγώνας. Είναι ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σε ολυμπιακή χρονιά. Ολοι θα είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Τα μετάλλια πιστεύω πως θα παιχτούν σε μεγάλα ύψη, περίπου στο 2,35 μέτρα. Ωστόσο δεν είναι δυνατόν να κάνεις προβλέψεις, γιατί το ύψος είναι απρόβλεπτο αγώνισμα» είπε ο αθλητής της Ολυμπιάδας και τόνσιε: «Αν μπορέσω να βγάλω στον αγωνιστικό χώρο το καλύτερο δυνατό, θα είμαι ικανοποιημένος ανεξάρτητα με την θέση που θα έχω πάρει. Το σημαντικό είναι να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου».

Ο πρωταθλητής Ελλάδας Δημήτρης Χονδροκούκης δηλώνει έτοιμος να… σηκώσει το γάντι: «Είμαι έτοιμος. Η προπόνηση πάει καλά και έχουμε ρίξει ήδη την ένταση καθώς πλησιάζουν οι αγώνες. Δεν έχω άγχος για το αποτέλεσμα. Το άγχος δεν βοηθάει πουθενά, άλλωστε όποτε αγωνίστηκα χωρίς άγχος τα αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά. Όπως για παράδειγμα στον αγώνα του Νταεγού».

Ο αθλητής του Ολυμπιακού συμπλήρωσε: «Φέτος έχω κάνει 2,29 μ., από μικρά τεχνικά λαθάκια δεν έχω ανέβει υψηλότερα. Πιστεύω πως είναι κάτι παραπάνω από πιθανό πως μπορώ να κάνω επιδόσεις πάνω από τα 2,30 μέτρα. Η συμμετοχή στον τελικό θα κριθεί σε επιδόσεις κάνω από τα 2,30 μ., τώρα τι θα γίνει εκεί είναι άλλη κουβέντα. Μπορεί πολλοί αθλητές στη διάρκεια της σεζόν να σημείωσαν σπουδαίες επιδόσεις, όμως σε έναν τελικό τα πράγματα είναι διαφορετικά. Δεν ξέρεις τι θα γίνει».

Keywords
Τυχαία Θέματα