Απλώς… δεν υπάρχει αυτό!

23:36 3/6/2012 - Πηγή: OnSports

Μέσα από το ρεπορτάζ που κάνω πολλά χρόνια (23 για την ακρίβεια) έχω δει πολλά. Πάρα πολλά.

Υπάρχουν λοιπόν στιγμές που μένουν αναλλοίωτες στη μνήμη. Δεν είναι μόνο τα ευρωπαϊκά τρόπαια, που αποτελούν τεράστια επιτυχία σε βαθμό που να τα θεωρούμε… φυσιολογικά! Είναι κι άλλα, πράγματα πρωτόγνωρα για την Ελλάδα.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να αναπτύξει μια ξεχωριστή

σχέση με τον κόσμο και να τον βάλει σε λογική διαφορετική απ’ αυτή που είχαμε συνηθίσει μέχρι τώρα. Ξέρω, πολλές φορές έχουμε δει κι ασχήμιες. Δεν θα διαφωνήσω… Όμως δεν είναι δυνατόν να «τσουβαλιάζουμε» έναν ολόκληρο κόσμο για μερικούς που δεν έχουν ούτε εικόνα ούτε ήχο!

Στην πορεία των ετών και με τις επιτυχίες να διαδέχονται η μία την άλλη, ο Παναθηναϊκός έγινε κάτι «ιερό» στον κόσμο του. Η ομάδα μπάσκετ ήταν εκείνη που ειχαν τοποθετήσει πολύ ψηλά στη συνείδησή τους και βαθιά μέσα στη ψυχή τους.

Ηταν εκείνη που τους χάριζε επιτυχίες κι έφτασε το σύλλογο στο… Έβερεστ. Όσα έχει πετύχει ο Παναθηναϊκός δύσκολα θα τα πετύχει άλλη ελληνική ομάδα και μάλιστα σε διάστημα 15 ετών. Το θέμα είναι ότι ο κόσμος του Παναθηναϊκού έμαθε- κυρίως- ν’ αντιδρά ώριμα μετά από ήττες κι αποτυχίες δείχνοντας έτσι σεβασμό σε μια μεγάλη ομάδα που έχει κατακτήσει τα πάντα.

Εκείνο, δε, που μου έκανε εντύπωση, διαβάζοντας διάφορα κυρίως σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ήταν η ωριμότητα και η ειλικρίνεια της πλειοψηφίας του κόσμου του Παναθηναϊκού: Διαπίστωσα ότι οι περισσότεροι (υπάρχουν κι ανίατες περιπτώσεις) παραδέχτηκαν ότι ο Ολυμπιακός φέτος ήταν καλύτερος κι άξιζε να πάρει το πρωτάθλημα.

Όμως δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με σχόλια, αλλά και με γεγονότα:

Το 2006, μετά την ήττα από την Τάου στο ΟΑΚΑ και τον αποκλεισμό από το φάιναλ φορ της Πράγας, θυμάμαι 20 χιλιάδες κόσμο να μένει όρθιος για 5-10 λεπτά και να χειροκροτά τον Ομπράντοβιτς και τους παίκτες.

Το 2010, μετά την ήττα από το Μαρούσι για την Ευρωλίγκα, περισσότερα από χίλια άτομα συγκεντρώθηκαν στο ΟΑΚΑ για να βρεθούν κοντά στην ομάδα και να τη στηρίξουν.

Το Μάιο, στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης, περίπου 5 χιλιάδες οπαδοί του Παναθηναϊκού παρέμειναν στον μικρό τελικό κι επί δύο ώρες αποθέωναν την ομάδα.

Το Σάββατο το βράδυ, εκατοντάδες άτομα βρέθηκαν στο «Κάραβελ» σε μια πρωτοφανή εκδήλωση λατρείας. «Ήταν λες και πήραμε το πρωτάθλημα» έλεγαν άνθρωποι του Παναθηναϊκού…

Αυτά δεν… γίνονται! Έτσι απλά. Και καλά θα κάνουμε να τα θυμόμαστε πάντα και όχι να λαμβάνουμε υπόψη μονο κάποιες απαράδεκτες ενέργειες που έχουν συμβεί στο γήπεδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα