Ανατολάκης: «Να μείνουν εδώ και να παλέψουν»

Για τη βουλευτική του θητεία αλλά και για τα προβλήματα της χώρας μίλησε ο Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργος Ανατολάκης, ο οποίος επεσήμανε πως οι νέοι θα πρέπει να μείνουν στην Ελλάδα και να παλέψουν για να βγούμε από την οικονομική κρίση.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιώργου Ανατολάκη στην ιστοσελίδα neolaia.gr:

Μετά την πρώτη βουλευτική θητεία, νιώθετε δικαιωμένος για την απόφασή σας να ασχοληθείτε με την πολιτική;

Εχω αφιερώσει την

ζωή μου στον Αθλητισμό. Όταν σταμάτησα να αγωνίζομαι στα γήπεδα, αποφάσισα να προσφέρω στον Αθλητισμό από τον τομέα της πολιτικής. Είμαι Υπεύθυνος Αθλητισμού του ΛΑ.Ο.Σ. και στην θητεία μου ασχολήθηκα με προβλήματα που έχουν οι ομάδες, τα σωματεία, οι ομοσπονδίες, σε όλη την Ελλάδα. Είμαι χαρούμενος που μπόρεσα να πιέσω για να έχουν πετρέλαιο π.χ. τα κολυμβητήρια. Νοιώθω δικαιωμένος που πρότεινα και πρώτη φορά συστάθηκε στην Βουλή Υποεπιτροπή που να ασχολείται ειδικά με τα Αθλητικά θέματα. Επίσης νιώθω απόλυτα δικαιωμένος, γιατί πίεσα να μην περάσουν στο Αθλητικό Νομοσχέδιο, κάποιες απίστευτες προχειρότητες που προωθούσε η Κυβέρνηση.

Έχετε βιώσει κάποιου είδους ρατσισμό από συναδέλφους σας, λόγω του γεγονότος πως πριν ήσαστε ποδοσφαιριστής;

Όχι! Ισα-ίσα που όλοι οι συνάδελφοι από όλες τις πτέρυγες με αγκάλιασαν με θέρμη. Ηθελαν την δική μου γνώμη πάνω σε θέματα που αφορούσαν το ποδόσφαιρο και τον Αθλητισμό. Με χαρά συμμετείχα σε πολλές τέτοιες συζητήσεις.

Νέα δανειακή σύμβαση. Γιατί δεν την ψηφίσατε;

Γιατί απλούστατα πρόσβαλλε την υπερηφάνεια και την κυριαρχία της Ελλάδας. Δεν μπορεί να αποφασίζει η κυρία Μέρκελ και ο κύριος Τόμσεν για την πολιτική της χώρας μας. Ολος ο Εθνικός μας πλούτος κινδυνεύει να πάει σε χέρια ξένων, αν δεν πληρώσουμε μια δόση. Χρειαζόμαστε μια άλλη πολιτική και στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη.

H αποχώρηση των κκ. Βορίδη, Γεωργιάδη, αποδυνάμωσε θεωρείτε το κόμμα;

Αυτό ήταν μία επιλογή δική τους αποκλειστικά. Το ΛΑ.Ο.Σ. έχει αποδείξει ότι έχει πολλά άξια στελέχη και ήδη έχουν ενταχθεί στο κόμμα πολύ σημαντικά νέα στελέχη, όπως ο κύριος Κύρτσος, ο κύριος Χατζάρας και άλλοι. Φυσικά επειδή ο πολύς κόσμος γνώριζε καλά τους κ. Γεωργιάδη και Βορίδη, ίσως προσωρινά το κόμμα να έδειξε πιο αδύναμο. Νομίζω όμως ότι κατά βάθος οι πολίτες έχουν εκτιμήσει ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. αντιστάθηκε και βγήκε από την Κυβέρνηση. Για αυτό πλέον έχουμε ανοδική πορεία.

Οπαδική βία στο χώρο του ποδοσφαίρου. Ποιες θεωρείτε ότι είναι οι ευθύνες των προέδρων των ποδοσφαιρικών ομάδων; Πώς θα μπορούσε να καταπολεμηθεί το φαινόμενο;

Αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα. Μιλάμε για βία στα γήπεδα και δεν έχει κάτσει το Κράτος να συζητήσει με τους συνδέσμους φιλάθλων. Εγώ πήγα και μίλησα με την Ομοσπονδία τους, που εκπροσωπεί φιλάθλους από όλες τις ομάδες. Και σας πληροφορώ πως έχουν πολλές σωστές προτάσεις να προτείνουν. Όταν ζήτησα όμως στην Επιτροπή της Βουλής να παραβρεθούν οι σύνδεσμοι για να μας πουν την γνώμη τους, όλα τα άλλα κόμματα αρνήθηκαν.. Ακούστε. Ο σωστός αθλητισμός

Keywords
Τυχαία Θέματα