Αγωνία στο «κόκκινο» μέχρι το τέλος

Αρκετά αμφίρροπο είναι το φετινό πρωτάθλημα του νοτίου ομίλου της Football League 2, καθώς τα παιχνίδια είναι λίγα και οι ισορροπίες λεπτές.

Ο χαρακτηρισμός «περίεργο» που αποδίδεται στο φετινό πρωτάθλημα έχει ακουστεί πολλάκις και δικαιολογημένα. Εξάλλου, το αποδεικνύουν κάθε Κυριακή τα αποτελέσματα στο νότιο όμιλο της Football League 2, αφού μία νίκη μπορεί να στείλει τις ομάδες

στα υψηλά πατώματα της βαθμολογίας και μία ήττα σε χαμηλές… πτήσεις!

Αν κάποιος ρίξει μία ματιά στον βαθμολογικό πίνακα, θα διαπιστώσει ότι έξι στροφές πριν το τέλος της αγωνιστικής σεζόν δεν υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις. Παραμένει «θολό» το τοπίο τόσο στις θέσεις που οδηγούν στην άνοδο, όσο και σε αυτές για την παραμονή στην κατηγορία. Έξι αγωνιστικές έχουν απομείνει και οι Απόλλων Σμύρνης, Πανηλειακός και ΑΟ Γλυφάδας βρίσκονται στην πρώτη τριάδα.

Ο πρωτοπόρος Απόλλων Σμύρνης έχει σαφές βαθμολογικό προβάδισμα, καθώς έχει απόσταση ασφαλείας οκτώ βαθμών από την τρίτη Γλυφάδα και μόλις τριών από τον δεύτερο Πανηλειακό, τον οποίο αντιμετωπίζει την προσεχή, 17η, αγωνιστική στον Πύργο.

Είναι σαφές ότι σε περίπτωση που η «Ελαφρά Ταξιαρχία» αποδράσει με το «διπλό», αποκτά προβάδισμα για την απευθείας άνοδο, διότι μέχρι τη λήξη της περιόδου έχει σχετικά εύκολο πρόγραμμα με μοναδικό «αγκάθι» το εκτός έδρας ντέρμπι με τον ΑΟ Γλυφάδας, ενώ έχει κάνει και το ρεπό της.

Από την άλλη, και η ομάδα του Μουράτ Σεροπιάν έχει ευνοϊκό πρόγραμμα, αφού έχει στην έδρα της τον Απόλλωνα Σμύρνης και εκτός τον Πανηλειακό και ταυτόχρονα έχει κάνει το ρεπό της.

Ο Πανηλειακός έχει και τα δύο ντέρμπι στον Πύργο, αφού υποδέχεται τον Απόλλωνα Σμύρνης και τον ΑΟ Γλυφάδας, όμως έχει το ρεπό του την τελευταία αγωνιστική. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κάνει το «δύο στα δύο» για να παραμείνει στις πρώτες δύο θέσεις.

Κοντά στο κόλπο της ανόδου μέσω των play off βρίσκονται Ζάκυνθος και Καλαμάτα, αλλά θα πρέπει να μη χάνουν βαθμούς και να κερδίσουν τους αντιπάλους τους (Απόλλωνα Σμύρνης, Πανηλειακο, ΑΟ Γλυφάδας) που είναι πιο πάνω στη βαθμολογία.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τη «μάχη» για την παραμονή, τουλάχιστον έξι ομάδες αποτελούν το γκρουπ αυτών που θα παλέψουν για τη σωτήρια, μεταξύ αυτών οι Ρούβας, Ηλυσιακός, ΑΟΧ, Προοδευτική, ΠΑΟ Ρουφ και Αστέρας Μαγούλας. Οι ισορροπίες είναι λεπτές, αφού όλες οι ομάδες παίζουν μεταξύ τους…

Keywords
Τυχαία Θέματα