«Αυτοκτόνησε» και τον «σκότωσαν»

Πως θα γίνει αυτό ρε παλικάρι, θα αναρωτηθεί κανείς. Και όμως, γίνεται και αυτό στο απίστευτο άθλημα που λέγεται, μπάσκετ. Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, όμως.

Ο Παναθηναϊκός αρέσκεται να παίζει με την πλάτη στον τοίχο, οπότε η επόμενη εβδομάδα θα είναι ιδιαιτέρως δύσκολης για τους Ισραηλίτες, που θα κληθούν να ρίξουν δις στο καναβάτσο τον Πρωταθλητή Ευρώπης. Από την άλλη, οι «πράσινοι» οφείλουν να τους πληρώσουν με το ίδιο νόμισμα

και να καθίσουν ξανά στη θέση του οδηγού.

Αυτό που είδαν τα ματάκια μας στο ΟΑΚΑ, θα το θυμόμαστε για καιρό. Ο Παναθηναϊκός γύρισε ένα απίστευτο παιχνίδι, βρέθηκε με δική του υπαιτιότητα με την πλάτη στον τοίχο (58-68 στο 32, 64-73 στο 35), ωστόσο είχε το σθένος να γυρίσει στον …Παράδεισο. Η ανατροπή, έμοιαζε με επική, αλλά το θέμα ήταν να μην έφτανε εκεί κατά πρώτο λόγο και αφού έφτασε να μη χάσει ένα δικό του ματς! Ο Μπατίστ ήταν συγκλονιστικός, ο Διαμαντίδης αρχηγός, ο Σάρας ντύθηκε δήμιος, ενώ ο Καιμακόγλου τα έβαλε όλα. Και όμως, το ματς χάθηκε! Ο Λιθουανός είχε κάκιστη και βιαστική επιλογή στα 23 δεύτερα με το σκορ στο (92-93), ενώ ο Καϊμακόγλου είδε τον Μπλου να τα βάζει από την …Σπύρου Λούη.

Αυτά, σε συνάρτηση με το πάρτι του Οχαγιόν, που θα δείχνει στα εγγόνια του το δεύτερο ματς, μιας και έβαλε 15 πόντους ενώ είχε μέσο όρο 4,2, συνετέλεσαν στην «αυτοκτονία». Να σημειωθεί πως ο Παναθηναϊκός σούταρε περισσότερα τρίποντα (14/32), παρά δίποντα (13/29), είχε σχεδόν τις διπλές ασίστ (23-12), είχε λιγότερα λάθη (10-11), αλλά έχασε, αφού για 32 λεπτά δεν έβγαλε την ενέργεια που …άρμοζε.

Πάμε στο …σκότωμα, τώρα. Είναι αδιανόητο για διαιτητές που κρίνουν τα εισιτήρια του final 4, να κλείνουν τα μάτια στο πεντακάθαρο φάουλ του Σμιθ στον Σάρας, στην εκπνοή. Άστο ρε αδερφέ να πάει σε δεύτερη παράταση, τι είχες ραντεβού ή, δεν θα προλάβαινες τον ηλεκτρικό;

Keywords
Τυχαία Θέματα