«Αυτό που του πρέπει απαιτεί ο ΠΑΟΚ»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν σήμερα (19/10), στην Πυλαία, τα μέλη της διοίκησης της ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

Εκφράστηκαν ξεκάθαρες απόψεις για όλα τα φλέγοντα ζητήματα της ομάδας, αλλά και του ελληνικού πρωταθλήματος, από τον πρόεδρο Μπάνε Πρέλεβιτς, τον αντιπρόεδρο Βαγγέλη Γαλατσόπουλο και το διευθύνοντα σύμβουλο Κωνσταντίνο Πανάκα, που έδωσαν το παρών. Αναλυτικά τα όσα είπαν...

Μπάνε Πρέλεβιτς: «Δεν συναινούμε στην οπισθοδρόμηση»

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς για τον ΠΑΟΚ:

«Για τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ και τη δική μας διοίκηση, ο ΠΑΟΚ είναι ιδέα και κίνημα λαού. Όλοι μας μεγαλώσαμε με τον ΠΑΟΚ κι εγώ προσωπικά ανδρώθηκα. Οι εποχές, όμως, έχουν αλλάξει. Όταν λέμε ότι οι ομάδες είναι εταιρίες, πρέπει ως τέτοιες να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους. Αυτό σημαίνει για κάποιους ότι πρέπει να υπογράφουμε αποικιοκρατικές συμβάσεις. Ο ΠΑΟΚ δεν συμφωνεί. Απαιτεί αυτό που πρέπει για την ιστορία του, τους οπαδούς του, την εμπορικότητά του.

Ο ΠΑΟΚ δεν είναι επαναστάτης χωρίς αιτία. Είναι επαναστάτης για το ελληνικό μπάσκετ και την αναβάθμισή του. Καλούμε του πάντες να έρθουν κοντά μας και να ξαναδώσουμε το άθλημα την αίγλη που χρειάζεται. Τις μεταγραφές δεν τις έκανε καμία διοίκηση μόνη της. Τις έκανε ο ΠΑΟΚ με το λαό του, που έδινε πάντα από το υστέρημά του και δεν μπορεί να τις οικειοποιηθεί κανένας εκτός ομάδας. Κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι το όνομα ΠΑΟΚ είναι ίδιο με τις άλλες ομάδες. Δεν ξέρουμε τι συμφέροντα εξυπηρετούν. Μπορείς να κοροϊδεύεις πολύ κόσμο για λίγο, μπορείς να κοροϊδεύεις λίγο κόσμο για πολύ, αλλά δεν μπορείς να τους κοροϊδεύεις όλους για πάντα, Την ώρα που όλα αλλάζουν κάποιοι σκέφτονται αναχρονιστικά. Εμείς δεν συναινούμε στην οπισθοδρόμηση».

Για το διαδικτυακό κανάλι της ομάδας πρόσθεσε: «Ο ΠΑΟΚ έχει δικό του κανάλι. Έχουμε την τύχη να το διαχειρίζονται τεχνοκράτες, που είναι όμως και ΠΑΟΚτζήδες, που μας δίνουν εργαλεία να σπάσουμε τις αγκυλώσεις και να αποκτήσουμε τα έσοδα που μας χρειάζονται. Ο ΠΑΟΚ βλέπει το μπάσκετ όπως πρέπει ύστερα από πέντε χρόνια. Κάθε σκέψη μας είναι προς αυτήν την κατεύθυνση. Όλες οι υπόλοιπες ομάδες έχουν δύο δρόμους. Αυτήν της συντήρησης που οδηγεί σε μαρασμό και αυτόν της ανατροπής που θα κάνει τα παιδιά να θέλουν και πάλι να έρθουν στο άθλημα. Ο ΠΑΟΚ διαλέγει το δεύτερο και όποιος θέλει να έρθει και να συμπορευτεί μαζί μας είναι ευπρόσδεκτος».

Γαλατσόπουλος: «Από το ίντερνετ το ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός»

Στον ΟΠΑΠ και τα τηλεοπτικά δικαιώματα αναφέρθηκε ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος: «Εμείς σαν διοίκηση εδώ και ένα μήνα έχουμε ξεκινήσει επαφές, ανακοινώνοντας πριν από ένα μήνα ότι ο ΠΑΟΚ έχει κανάλι και έχει εκχωρήσει τα ιντερνετικά δικαιώματά του. Πάνω σε αυτό ξεκινήσαμε συζήτηση, σε σχέση με τη σύμβαση που έχει στείλει στις ομάδες και η οποία έφτασε στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή (14/10) ύστερα από ενάμιση μήνα... Μέσα σε αυτήν προβλέπεται ο ΠΑΟΚ να πάρει 233.000 ευρώ επί τρία χρόνια, μαζί με άλλες 11 ομάδες. Προβλέπει μέσα τι πρέπει να παραχωρήσει ο ΠΑΟΚ. Δεν την έχου

Keywords
Τυχαία Θέματα