Αυτά... γλιτώνει με τα 6 εκατ. ευρώ

Ετσι όπως έχουμε καταντήσει με τις οφειλές, τα Δ.Σ. τις Γ.Σ., τα πεπραγμένα και όλες τις άλλες "ομορφιές" με τις οποίες ασχολούμαστε στον Παναθηναϊκό έχει μια κάποια αξία εκτιμώ να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πράγματα όσον αφορά τουλάχιστον τα οικονομικά.

Με αφορμή δηλαδή τις πληροφορίες που θέλουν να μαζεύεται ή να έχει ήδη μαζευτεί ένα ποσό της τάξεως των 6 εκατ. ευρώ και με δεδομένα τα μπλεξίματα που υπάρχουν με την UEFA, την αδειοδότηση, τις οφειλές στους παίκτες, το αν θα μπορεί να κάνει η ομάδα μεταγραφή το καλοκαίρι

και τον Γενάρη κλπ.

Να προσπαθήσουμε να τα ξεμπλέξουμε τα πράγματα, καθώς εάν αποδειχθεί "μούφα" (που δεν το νομίζω) η ιστορία και δεν μπουν αυτά τα λεφτά όλοι ξέρουμε ότι ο σύλλογος μετράει αντίστροφα για την πτώχευση.

Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσουμε λίγο τις οφειλές που περιγράφουν και το μέγεθος του οικονομικού προβλήματος.

Πριν από λίγο καιρό όταν ακόμα υπήρχε Δ.Σ. και πρόεδρος, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να δώσει περί τα 2,5 εκατ. ευρώ για οφειλές σε παίκτες έως την 1 Σεπτέμβρη του 2011.
Απομένουν ακόμα 5,5 εκατ. ευρώ που αφορούν υποχρεώσεις ποδοσφαιρικού τμήματος έως και τον Δεκέμβρη του 2011 και πρέπει να διευθετηθούν το γρηγορότερο. Με τα 6 εκατ. ευρώ αυτά καλύπτονται και περισσεύουν κάτι "ψιλά".

Εκτός αυτών υπάρχουν άλλα 10 εκατ. ευρώ που αφορούν σε οφειλές του ποδοσφαιρικού τμήματος από τον Δεκέμβρη του 2011μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2012.

Για αυτά τα χρήματα μπορούν βέβαια να γίνουν διακανονισμοί, ενώ αν έχουν διευθετηθεί τα παραπάνω 5,5 τότε ο Παναθηναϊκός δεν θα βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» της UEFA για αρκετό χρονικό διάστημα και σίγουρα μέχρι το Σεπτέμβρη δεν θα έχει πρόβλημα.

Το κακό είναι ότι εκτός του ποδοσφαιρικού τμήματος υπάρχουν και «οφειλές προς τρίτους», περίπου 6 εκατ. ευρώ και το καλό είναι ότι εμπίπτουν στον έλεγχο της UEFA και μπορούν να μεταφερθούν σε επόμενες χρήσεις και σταδιακά να "σβήνονται".Αρα, με τα 6 εκατ. ευρώ γλιτώνεις την UEFA και την ευρωπαϊκή "ξεφτίλα" και κερδίζεις χρόνο και διαπραγματευτικό ατού για να διακανονίσεις τα άλλα 10 εκατ. ευρώ που σε "καίνε". Το αν θα βρεθούν μέσα από τη "λαϊκή συμμετοχή" δεν μπορούμε να να το ξέρουμε βέβαια.


Οσον αφορά στο σχεδιασμό της ομάδας, μην περιμένει κανείς "πολυτέλειες", απλώς θα κερδίσει πολύτιμο χρόνο για τον προγραμματισμό της νέας χρονιάς, με σαφώς πιο μειωμένο μπάτζετ από φέτος, αλλά με ορατή τη σωτηρία της ομάδας. Θα μπορεί να κάνει ανανεώσεις-τροποποιήσει συμβολαίων και θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει μεταγραφές (έστω και χαμηλού κόστους).

Keywords
Τυχαία Θέματα