ΑΕΚ: Κινέζοι για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια

08:32 4/5/2012 - Πηγή: OnSports

Για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια ενδιαφέρεται κινεζική εταιρεία, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας.

Συγκεκριμένα, η «Κιτρινόμαυρη Ώρα» αναφέρει ότι ο κινεζικός κρατικός κολοσσός China State Construction Engineering Corporation (CSCEC) είναι πίσω από τους επενδυτές που έχουν

εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για να κατασκευάσουν το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κινεζική κατασκευαστική εταιρεία έστειλε επιστολή με την οποία εκφράζει το ενδιαφέρον της, ενώ φέρεται να έχει ήδη στα χέρια της τα οικονομικά δεδομένα, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και την απόδοση της επένδυσης.

Πλέον, αυτό που απομένει είναι να φανεί κατά πόσο είναι... ζωηρό και υπαρκτό το ενδιαφέρον, αφού κατά καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας και άλλες ανάλογες περιπτώσεις.

Όσον αφορά στην CSCEC, είναι κρατική κινεζική κατασκευαστική εταιρεία, η οποία έχει αναλάβει πάνω από 35 έργα βαριάς βιομηχανίας, ανάμεσα σε αυτά και γήπεδα, ενώ το 2011 επένδυσε 3,4 δις δολάρια για θέρετρο στις Μπαχάμες (Baha Mar Resorts).

Το 2009 τα κέρδη της έφτασαν τα 7,3 δις δολάρια και αυξάνονται κάθε χρόνο, ενώ έχει σημαντικές επενδύσεις και σε καζίνο. Άνθρωπος κλειδί της CSCEC είναι ο 65χρονος, Γουέιν Γι Σαν.

Keywords
Τυχαία Θέματα