The Cleverley effect

Το αποτέλεσμα στο ντέρμπι του Μάντσεστερ έκανε πάταγο και σήκωσε μεγάλη σκόνη. Τώρα που πέρασαν αρκετές μέρες, μπορούμε να ρίξουμε μια ματιά στην Γιουνάιτεντ, εστιάζοντας όχι στην συντριβή της Κυριακής, αλλά στον άξονά της.

Ξεκίνημα

Η Γιουνάιτεντ ξεκίνησε εντυπωσιακά τη σεζόν, τόσο από άποψη αποτελεσμάτων όσο κι από πλευράς πρωταγωνιστών. Οι Κόκκινοι Διάβολοι αγωνίζονταν με βασικούς τους νεοφερμένους Ντε Χέα, Τζόουνς και Γιανγκ, τον Σμόλινγκ και τον Έβανς, που υπήρχαν στην ομάδα, και τους Γουέλμπεκ και Κλέβερλι, που επέστρεψαν από δανεισμούς και καλές χρονιές σε Σάντερλαντ και Γουϊγκαν

αντίστοιχα.

Η νέα φουρνιά μπέμπηδων έκανε ένα χλιαρό ξεκίνημα στην νίκη με 2-1 επί της Γουέστ Μπρομ στην πρεμιέρα και μετά πάτησε γκάζι. Τέσσερις συνεχόμενες νίκες, με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Τρία-μηδέν την Τότεναμ, 8-2 την Άρσεναλ, 5-0 την Μπόλτον, 3-1 την Τσέλσι. Πανζουρλισμός και αποθέωση για την νέα Γιουνάιτεντ.

Κέντρο

Επίκεντρο του ξεκινήματος ήταν ο Κλέβερλι, αλλά λίγοι το πρόσεξαν. Κι αυτό γιατί τα φώτα έπεσαν στους άλλους. Στον Γιάνγκ που έκανε παπάδες στο πλάι, στον Γουέλμπεκ που ήταν σαν τανκ στην κορυφή, στον Τζόουνς που μπήκε με φόρα στην άμυνα και στον Ντε Χέα, που φάνηκε να ξεπερνά το άτυχο ντεμπούτο στο Κομιούνιτι Σιλντ.

Όμως, όλοι αυτοί έδιναν λύσεις εκεί που η Γιουνάιτεντ ήταν ήδη δυνατή. Είχε, και πριν έρθουν αυτοί, δύναμη στο κέντρο της άμυνας, ποιότητα στα άκρα και επιθετική ισχύ στην κορυφή. Ο Κλέβερλι ήταν ο πολυτιμότερος όλων, γιατί έδωσε λύσεις εκεί που ήταν το βασικό πρόβλημα της Γιουνάιτεντ, στον άξονα. Εκεί που ο Φέργκιουσον είδε τον Σκόουλς να σταματάει, τον Γκιγκς να προσθέτει έναν χρόνο και δεν είδε ποτέ τον Μόντριτς ή τον Σνάιντερ να φωτογραφίζονται στο Ολντ Τράφορντ με τη νέα τους φανέλα.

Νέο αίμα

Η τριάδα Κάρικ, Φλέτσερ και Άντερσον είχε δείξει από πέρυσι πως χρειάζεται ενίσχυση, αφού και οι τρεις τους εμφάνιζαν σαφείς αδυναμίες μαζί με τα προσόντα τους. Ο Φέργκιουσον στράφηκε στο πρόσωπο του Κλέβερλι. Ο πιτσιρικάς είχε πλέον μια ολόκληρη χρονιά Πρέμιερ Λιγκ στα πόδια του, αφού την περασμένη σεζόν είχε παίξει 25 αγώνες με την Γουϊγκαν, με τέσσερα γκολ και δύο ασίστ. Ο Φέργκι τον έβαλε στα φιλικά και στο Κομιούνιτι Σιλντ, ο μικρός έδωσε μάλιστα και ασίστ στην ανατροπή επί της Σίτι, κι έτσι ο Σκωτσέζος τον έκανε δίδυμο με τον Άντερσον και τον έριξε στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.

Ο Κλέβερλι έβαλε φωτιά στο κέντρο της Γιουνάιτεντ, έγινε το δυναμό του κινητήρα. Μ’αυτόν στον άξονα δίπλα στον Άντερσον έγιναν όλες οι μεγάλες εμφανίσεις και το σερί σταμάτησε στην πεντάρα εκτός έδρας επί της Μπόλτον. Σαν και τώρα θυμάμαι να συζητάμε στην εκπομπή εκείνο το βράδυ και να λέω πως δεν γίνεται οι φίλοι της Γιουνάιτεντ να είναι τόσο χαρούμενοι με την νίκη, από τη στιγμή που χτύπησε ο Κλέβερλι και θα λείψει τουλάχιστον ένα μήνα.

Χωρίς αυτόν

Η απουσία του πιτσιρικά φάνηκε σε όλα τα επόμενα παιχνίδια της Γιουνάιτεντ στην Πρέμιερ Λιγκ. Στο πρώτο ματς χωρίς αυτόν νίκησαν με 3-1 την Τ

Keywords
Τυχαία Θέματα