Mitsubishi Minicab - MiEV

Η Mitsubishi θα λανσάρει το νέο επαγγελματικό ηλεκτρικό Minicab – MiEV στην Ιαπωνία

Προερχόμενο από το επαγγελματικό Minicab Van, το Minicab – MiEV έχει βασιστεί στις τεχνολογίες του i-MiEV συνδυάζοντας τον οικολογικό χαρακτήρα ενός ηλεκτρικού οχήματος, με το ανταγωνιστικό λειτουργικό κόστος και την υψηλή ικανότητα ωφέλιμου φορτίου και την αξιοπιστία που απαιτείται από ένα επαγγελματικό όχημα.

Το ηλεκτρικό

επαγγελματικό Mitsubishi θα συνδυάζεται με δύο διαφορετικά μεγέθη μπαταριών για να μπορούν οι πελάτες να επιλέγουν την αυτονομία που ταιριάζει στις ανάγκες τους. Η μπαταρία CD 10.5 kWh παρέχει αυτονομία 100 χλμ ενώ η έκδοση CD 16.0 kWh αντίστοιχα 150 χλμ.

Ξεκινώντας τις πωλήσεις του i-MiEV νέας γενιάς στην Ιαπωνική αγορά τον Ιούλιο του 2009, η Mitsubishi ήταν η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που προσέφερε το «απόλυτο eco-car» σαν απάντηση στα τρέχοντα θέματα της περιβαλλοντικής ρύπανσης, της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας και της εξάντλησης των ενεργειακών αποθεμάτων βασισμένων στο πετρέλαιο. Από τότε, έχει πουλήσει περίπου 5.000 οχήματα στην Ιαπωνία.


Το Minicab – MiEV χρησιμοποιεί το εξαιρετικό πακέτο του i-MiEV με τη μπαταρία κάτω από το πάτωμα και τον ηλεκτροκινητήρα και τα υπόλοιπα EV εξαρτήματα να τοποθετούνται κάτω από το χώρο φόρτωσης. Αυτό σημαίνει ότι ο χώρος φόρτωσης και η ικανότητα ωφέλιμου φορτίου (350 kg με δύο επιβάτες), προσφέρει την απαραίτητη πρακτικότητα ενός επαγγελματικού οχήματος.

Επίσης αξιοποιεί τη δυνατότητα του ηλεκτροκινητήρα να παράγει μέγιστη ροπή κατά την εκκίνηση και υψηλές επιδόσεις ακόμα και όταν είναι πλήρως φορτωμένο. Επιπλέον, λόγω της αθόρυβης λειτουργίας του αποτελεί το ιδανικό επαγγελματικό όχημα για διανομές νωρίς το πρωί ή αργά τη νύχτα σε κατοικημένες περιοχές. Επίσης, λόγω έλλειψης κραδασμών είναι ιδανικό για τη μεταφορά ευαίσθητων αγαθών. Στην άνετη λειτουργία και τον αθόρυβο χαρακτήρα του, προστίθεται και η εξαιρετική οδηγική άνεση και όλα αυτά μαζί συμβάλλουν στη μείωση της κόπωσης για τους οδηγούς που διανύουν πολλά χιλιόμετρα την ημέρα.


Ο οδηγός του Minicab – MiEV μπορεί να επιλέγει από τρία προγράμματα: «D», «Eco», και «B» για τρία είδη λειτουργίας: κανονική, μειωμένης ισχύος/κατανάλωσης και με αυξημένη τη δυνατότητα ανάκτησης ενέργειας.


Για συνήθεις απαιτήσεις φόρτισης το ηλεκτρικό επαγγελματικό της Mitsubishi εφοδιάζεται στάνταρ με καλώδιο 200V AC (15 amp) κατάλληλο για εξωτερικές πρίζες που χρησιμοποιούνται για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων. Ένα καλώδιο 100V AC (10 amp) και έναν ταχυφορτιστή - Quick Charging Connector- διατίθενται σαν εργοστασιακές επιλογές.

Keywords
Τυχαία Θέματα