H... κατάρα του Ρόμπεν!

Πολλοί λίγοι θα διαφωνήσουν πως ο Άριεν Ρόμπεν είναι από τους κορυφαίους ακραίους επιθετικούς στον κόσμο. Ωστόσο, επίσης πολλοί θα συμφωνήσουν, πως ο Ολλανδός στα κρίσιμα αποδεικνύεται… κατώτερος των περιστάσεων! Το Onsports σάς παρουσιάζει τα κρίσιμα παιχνίδια.

Στα 28 του χρόνια ο Άριεν Ρόμπεν, έχει κατακτήσει τίτλους σε όλες τις ομάδες με τις οποίες έχει αγωνιστεί. Αϊντχόφεν, Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου, είναι οι ομάδες που έχει περάσει ο χαρισματικός άσος.

Παράλληλα,

έχει φορέσει 54 φορές την φανέλα της Εθνικής Ολλανδίας ενώ είναι μόλις 28 ετών. Τι γίνεται όμως όταν η μπάλα… καίει;

Μάιος 2007

Λίβερπουλ-Τσέλσι 1-0

Για το Champions League αυτή η αναμέτρηση. Ο Ρόμπεν δεν είναι βασικός. Στο πρώτο παιχνίδι για τα ημιτελικά, η Τσέλσι είχε επικρατήσει με 1-0, ενώ στη ρεβάνς ο Ντάνιελ Άγκερ ισοφαρίζει στο 22ο λεπτό και οι δυο ομάδες οδηγούνται στην παράταση.

Στα πέναλτι, το όνομα του Ρόμπεν είναι μέσα στο χαρτάκι που δίνεται στον διαιτητή με τους εκτελεστές. Το πέναλτι του Ολλανδού το αποκρούει ο Πέπε Ρέινα, όπως και του Τζέρεμι λίγο αργότερα. Η Τσέλσι αποκλείστηκε…

{youtube}FN1o4f6VdfM{/youtube}

Ιούλιος 2010

Ολλανδία-Ισπανία 0-1

Εδώ ο Ρόμπεν δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα, ωστόσο ίσως να είναι η πιο οδυνηρή αποτυχία του Ολλανδού, καθώς αν είχε ευστοχήσει στο τετ α τετ με τον Ίκερ Κασίγιας, ίσως οι «οράνιε» να είχαν κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Ρόμπεν βγήκε τετ α τετ με τον Κασίγιας μετά από μια μαγική μπαλιά του Σνάιντερ, προσπάθησε να περάσει τον Κασίγιας, ωστόσο ο Ισπανός πορτιέρο σταμάτησε τον Ολλανδό. Η Ισπανία σκόραρε με τον Ινιέστα και κατέκτησε το Μουντιάλ. Παρόμοια ευκαιρία δεν εμφανίστηκε σε όλο το παιχνίδι…

Απρίλιος 2012

Ντόρτμουντ-Μπάγερν Μονάχου 1-0

Η κατάρα των πέναλτι για τον Ρόμπεν συνεχίστηκε…

Ο Ολλανδός άσος κλήθηκε να εκτελέσει το κρίσιμο πέναλτι στο 85ο λεπτό, με τους Βαυαρούς πίσω στο σκορ με 1-0. Η Μπάγερν βολευόταν και με την ισοπαλία, για να μείνει σε θέση… ισχύος για την κατάκτηση της Μπουντεσλίγκα.

Ο Ρόμπεν δεν μπόρεσε να νικήσει τον Βάιντενφελερ και ουσιαστικά κάπου εκεί χάθηκε το πρωτάθλημα για την Μπάγερν…

Μάιος 2012

Μπάγερν Μονάχου-Τσέλσι 1-1 (3-4 πέναλτι)

Μετά την συντριβή από την Ντόρτμουντ για το Κύπελλο με 5-2, το Champions League αποτελούσε βάλσαμο για τους Βαυαρούς.

Στην παράταση, ο Ρόμπεν ανέλαβε να εκτελέσει το πέναλτι που κέρδισε ο Ριμπερί. Ωστόσο, για ακόμη μια φορά ο Ολλανδός επιθετικός δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, με τον Πετρ Τσεχ να λέει «όχι» γκρεμίζοντας τα όνειρα των Βαυαρών.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην διαδικασία των πέναλτι ο Ρόμπεν δεν ήταν στην πεντάδα με τα ονόματα που έδωσε ο Γιούπ Χάινκες, προτιμώντας τον τερματοφύλακα των Βαυαρών (!), Μάνουελ Νόιερ!

Keywords
Τυχαία Θέματα