Euro 2012: Ύμνοι Μαραντόνα για Ρονάλντο

Άγαλμα στην Λισαβόνα θα πρέπει να στηθεί στον Κριστιάνο Ρονάλντο, σύμφωνα με τον Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Ο Αργεντίνος τεχνικός, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Times of India» υποστήριξε πως ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός βρήκε τον… τρόπο να δείξει το ταλέντο του και στην εθνική ομάδα της χώρας του, ενώ τον χαρακτήρισε τον καλύτερο ποδοσφαιριστή στον κόσμο, μαζί με τον Λιονέλ Μέσι.

«Για χρόνια είχε πρόβλημα να ανταπεξέλθει στην εθνική του ομάδα. Είναι ο καλύτερος στον κόσμο, μαζί με τον Μέσι, φαινόταν απογοητευμένος και να αναποφάσιστος κάθε φορά που εκπροσωπούσε

την Πορτογαλία», ήταν τα πρώτα λόγια του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Και συνέχισε: «Ευτυχώς για εκείνον, ο προπονητής του έχει παίκτες παγκόσμιας κλάσης όπως ο Πέπε στην άμυνα, ο Μεϊρέλες και ο Νάνι στη μεσαία γραμμή, κάτι που δίνει μεγαλύτερη ελευθερία στον Ρονάλντο να επιτεθεί».

Παράλληλα, ο 52άχρονος προπονητής, υποστήριξε: «Πραγματοποίησε δύο σπουδαίες εμφανίσεις, πετυχαίνοντας τρία γκολ και έστειλε απρόσμενα την Πορτογαλία στα ημιτελικά της διοργάνωσης, αποδεικνύοντας ότι αξίζει ένα άγαλμα στη Λισαβόνα».

Τέλος έδωσε τα… προγνωστικά του για την «μάχη» της Ισπανίας με την Πορτογαλία: «Η Ισπανία συνεχίζει να κυριαρχεί με ευκολία, αν και είναι τόσο δυνατή όσο όταν στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια πριν από δύο χρόνια. Αν η Πορτογαλία κλειστεί στην άμυνά της, τότε η Ισπανία θα την σκοτώσει. Αν, όμως, επιτεθούν – όπως έκανε η Ιταλία – τότε οι Πορτογάλοι μπορούν να πετύχουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα