Euro 2012: Το πρώτο τεστ για Σουηδία

Στο κατάμεστο «Γκάμλα Ούλεβι» του Γκέτεμποργκ, η Σουηδία δίνει το πρώτο της φιλικό παιχνίδι ενόψει Euro 2012 φιλοξενώντας την Ισλανδία.

Στη «μάχη» των φιλικών προετοιμασίας μπαίνει η Σουηδία ενόψει του Euro 2012 όπου έχει μεγάλες βλέψεις. Η ομάδα του Έρικ Χάμρεν θα αντιμετωπίσει τις Ουκρανία, Αγγλία και Γαλλία

από θέση αουτσάιντερ και ελπίζει να εκπλήξει παίρνοντας αρχικά την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης, παρά του ότι είναι το πρώτο φαβορί για την κατάληψη της 4ης θέσης του ομίλου.

Στα προκριματικά, η Σουηδία έδειξε ένα πάρα πολύ καλό πρόσωπο με αποτέλεσμα να τερματίσει ως καλύτερη δεύτερη των ομίλων και να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση του θεσμού και τα τελικά του Euro χωρίς να χρειαστεί να δώσει αγώνες μπαράζ. Εντός έδρας παρουσιάζεται πάρα πολύ δυνατή και στα προκριματικά είχε το απόλυτο των νικών.

Αυτό θα είναι το πρώτο παιχνίδι της Σουηδίας μετά τη φιλική αναμέτρηση και νίκη επί της Κροατίας με 3-1 τον περασμένο Φεβρουάριο. Στη θέση του τερματοφύλακα αναμένεται ο Ίσακσον που πρέπει να αποδείξει ότι αξίζει να είναι βασικός στα τελικά του Euro. Στο κέντρο της άμυνας θα είναι οι έμπειροι, Μέλμπεργκ και Όλσον, με τους Σαφάρι και Γκράνκβιστ να βρίσκονται στα άκρα όπου θέλουν να κάνουν μία καλή εμφάνιση για να είναι υποψήφιοι για βασικοί στα επίσημα παιχνίδια.

Στα αμυντικά χαφ, δύσκολα θα εκτοπιστούν οι Ελμ και Κάλστρομ, με τους Λάρσον, Ιμπραΐμοβιτς και Τόιβονεν να αγωνίζονται μπροστά από τα αμυντικά χαφ, με τον σταρ της Μίλαν να έχει ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Ρόσενμπεργκ που αναμένεται να παίξει στην κορυφή της επίθεσης. Οι Σουηδοί θα προσπαθήσουν να πάρουν μία ευρεία νίκη για να πάρουν μεγάλη ψυχολογική ώθηση και θα έχουν ένα αρκετά επιθετικό σχήμα.

Για ακόμα μία φορά, η Ισλανδία στα προκριματικά του Euro δεν κατάφερε να εμφανίσει κάτι σπουδαίο και με συνοπτικές διαδικασίες τερμάτισε στις τελευταίες θέσεις του ομίλου της και πλέον προετοιμάζεται για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας χωρίς κάποιον συγκεκριμένο στόχο.

Πριν από λίγες ημέρες, φιλοξενήθηκε από τη Γαλλία στο «Ενό» όπου η αλήθεια είναι πως εντυπωσίασε τους πάντες, καθώς στο πρώτο ημίχρονο προηγούταν με 2-0. Στην επανάληψη όμως, η πίεση της Γαλλίας ήταν μεγάλη και με δύο τέρματα στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, ηττήθηκε με δύσκολο τρόπο 3-2.

Οι πιθανές ενδεκάδες:
ΣΟΥΗΔΙΑ: Ίσακσον, Γκράνκβιστ, Μέλμπεργκ, Όλσον, Σαφάρι, Ελμ, Κάλστρομ, Λάρσον, Ιμπραΐμοβιτς, Τόιβονεν, Ρόσενμπεργκ.
ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Γκούνλεφσον, Σαέβαρσον, Σίγκουρντσον Κ, Οτέσεν, Βάλνασον, Γιόνασον, Γκούναρσον, Σίγκουρντσον Γ, Μπιάρνσον, Γκούντμοντσον, Γκίσλασον.

Keywords
Τυχαία Θέματα