Euro 2012: Τέλος από Ρωσία ο Φουρσένκο

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Ρωσίας, Σεργκέι Φουρσένκο αποχώρησε από το πόστο του μετά την αποτυχία της ομάδας στο Euro 2012.

Η κακή πορεία της Ρωσίας στα τελικά του Euro 2012 έφερε σαρωτικές αλλαγές στην ομάδα. Όπως ήταν γνωστό, ο Ντικ Άντβοκαατ θα αποχωρούσε όποιο και αν ήταν το αποτέλεσμα καθώς είχε συμφωνήσει με την Αϊντχόφεν για την επόμενη χρονιά. Η νίκη της Ελλάδας

επί της «αρκούδας» όμως, έφερε και άλλες αλλαγές.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Σεργκέι Φουρσένκο είχε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας, Βλάντιμιρ Πούτιν στο Κρεμλίνο όπου αποφασίστηκε να αποχωρήσει από το πόστο του.

«Δυστυχώς, η ομάδα της Ρωσίας τελείωσε το Euro 2012. Είναι κρίμα γιατί η ομάδα μας ήταν πολύ δυνατή υπό τις οδηγίες του Ντκ Άντβοκαατ ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά», είπε αρχικά ο Φουρσένκο για να συνεχίσει:

«Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη στους φίλους της ομάδας για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Ήταν δύσκολη η απόφαση που πήρα, αλλά αποχωρώ από το πόστο του προέδρου της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας», είπε ο Φουρσένκο.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν αποδέχτηκε την παραίτηση του προέδρου τονίζοντας: «Ελπίζω πως όλα θα γίνουν σωστά στο ρώσικο πρωτάθλημα», είπε ο Πρωθυπουργός. Ο πρώην πρόεδρος της Ζενίτ, είχε δεχτεί σκληρή κριτική για το γεγονός ότι το ρώσικο πρωτάθλημα μπήκε σε ρυθμούς Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, αλλά και για την επιλογή του Ολλανδού τεχνικού στον πάγκο της ομάδας.

Καμία έκπληξη δεν υπήρξε από τον Υπουργό Αθλητισμού της χώρας, Βίταλι Μούτκο, ο οποίος υποστήριξε: «Βρισκόμασταν σε λάθος κατεύθυνση τόσο καιρό». Πλέον αναμένεται συνάντηση των ανθρώπων της ομοσπονδίας για να αποφασιστεί ποιος θα διαδεχτεί τον Φουρσένκο.

Keywords
Τυχαία Θέματα