Euro 2012: Μίλερ: «Δεν απαγορεύονται τα ελληνικά αστεία»

Κόντρα στο… κλίμα των ημερών, ο Τόμας Μίλερ αστειεύτηκε με τον πολεμικό χαρακτήρα που έχει πάρει η αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Γερμανία, είπε ότι «οι Έλληνες είναι συμπαθητικοί» και ζήτησε την προσοχή των συμπαικτών του στον προημιτελικό του Euro 2012.

«Δεν απαγορεύονται τα ελληνικά αστεία». Τάδε έφη Τόμας Μίλερ, σε σημερινή του συνέντευξη στην εφημερίδα «Bild», με τον Γερμανό μεσοεπιθετικό των

«πάντσερ» να δείχνει εκτός… κλίματος και να κρατάει αποστάσεις -όπως άλλωστε όλοι ανεξαιρέτως οι ποδοσφαιριστές- από τον πολεμικό χαρακτήρα που έχει διαμορφωθεί για τον προημιτελικό της Παρασκευής (22/06), παρά τις… φιλότιμες προσπάθειες των δημοσιογράφων που του πήραν τη συνέντευξη…

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο διεθνής άσος της Μπάγερν Μονάχου:

Κύριε Μίλερ, ποιος λέει τα καλύτερα αστεία για την Ελλάδα στην ομάδα;
«Από την στιγμή που η πολιτική δεν είναι το νούμερο ένα θέμα για εμάς, κανείς δεν ασχολείται ιδιαίτερα με αυτό το ζήτημα. Βέβαια, δεν απαγορεύονται τα ελληνικά αστεία. Πάντως, πρέπει να πω, ότι η εικόνα που έχω για τους Έλληνες είναι ότι πρόκειται για συμπαθητικούς ανθρώπους».

Εκπληκτικοί ποδοσφαιριστές, πάντως, πιθανότατα δεν είναι...
«Έχουν κάποιους καλούς ποδοσφαιριστές στις τάξεις τους. Όμως, απέναντι μας, θα χτίσουν ένα τοίχος στα προημιτελικά. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Πόσο σίγουροι είστε ενόψει του προημιτελικού;
«Πηγαίνουμε εκεί ως η μοναδική ομάδα με εννιά βαθμούς σε όλη την διοργάνωση. Για αυτό τον λόγο, είμαστε πολύ αισιόδοξοι».

Και μετά, επιτέλους, να… ανάψετε την σπίθα της ευφορίας;
«Μπορώ να καταλάβω γιατί η διάθεση του κόσμου είναι επιφυλακτική, παρά τις τρεις νίκες μας απέναντι σε Πορτογαλία, Ολλανδία και Δανία. Δεν είναι κάτι σπουδαίο. Αυτό οφείλεται εν μέρει και σε εμάς. Επειδή ακόμα δεν έχουμε βγάλει όλες τις επιθετικές αρετές μας. Κάθε παίκτης έχει ακόμα 20% να δώσει. Επίσης, οι αντίπαλοι μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα αμύνονται άψογα».

Το 2010 στο Παγκόσμιο Κύπελλο, ήσασταν πρώτος σκόρερ, όμως στο Euro δεν έχετε σκοράρει ακόμα…
«Εναντίον της Δανίας, θα μπορούσα να είχα βάλει ένα γκολ. Αν και το σουτ μου ήταν καλό, ο γκολκίπερ το απέκρουσε, όμως. Ωστόσο και στην φάση των ομίλων στο Μουντιάλ είχε πετύχει μόνο ένα τέρμα. Τα υπόλοιπα τέσσερα γκολ ήρθαν μετά. Θα προσπαθήσω να αναπληρώσω το χαμένο έδαφος στις επόμενες δυο εβδομάδες».

Keywords
Τυχαία Θέματα