45ος Ιστιοπλοϊκός αγώνας Ανδρου

11:54 4/6/2012 - Πηγή: OnSports

Το δρόμο της επιστροφής πήραν τα σκάφη που συμμετέχουν στον 45ο Ιστιοπλοϊκό Αγώνα της Άνδρου.

Τη Δευτέρα (4/06) δόθηκε η εκκίνηση από τη Χώρα της Άνδρου με προορισμό το Δύσβατο για το δεύτερο και τελευταίο σκέλος του Αγώνα.

Την Κυριακή (3/06) πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει έναν σπάνιο αγώνα επίδειξης Match Race, όπου συμμετείχαν τα πληρώματα των σκαφών χωρισμένα σε ομάδες 3-4 ατόμων. Τα σκάφη Bonita και Bolero έδωσαν ένα διαφορετικό χρώμα στον 45ο Ιστιοπλοϊκό Αγώνα Ανδρου.

Έγιναν 9 κούρσες

ιδιαίτερου ανταγωνισμού μεταξύ 6 ομάδων και στον τελικό βρέθηκαν η Safe Ship Investment , του Λεωνίδα Πολέμη και η Status Maritime του Μάκη Κουρτέση. Νικήτρια ήταν η πρώτη σε έναν εντυπωσιακό αγώνα.

Ο skipper των νικητών, Λεωνίδας Πολέμης τόνισε:

«Ήταν η πρώτη φορά που κάναμε τέτοιο αγώνα στην Άνδρο. Είναι κάτι το ειδικό το Match Race γιατί δεν έχει σχέση το σκάφος, αν είναι καλύτερο το ένα από το άλλο, παίζουν ρόλο μόνο τα πληρώματα. Εδωσε άλλο αέρα στην Άνδρο και θέλουμε να το διοργανώνουμε κάθε χρονιά και καλούμε όλους τους ιστιοπλόους να έρθουν εδώ για να τρέξουν».

Ο skipper του δεύτερου πληρώματος, Μάκης Κουρτέσης δήλωσε:

«Το Match Race ήταν μία πρωτοτυπία για τον αγώνα της Άνδρου, ήταν πολύ ευχάριστο και σίγουρα το χαρήκαμε πάρα πολύ. Περάσαμε όλοι πολύ καλά και νομίζω ότι προσφέραμε ένα πολύ καλό θέαμα σε όσους ήταν στον Ναυτικό Όμιλο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας ολοκληρώνεται με την Απονομή των Επάθλων την Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2012, ώρα 17:00-19:00, στα Ποσειδώνια 2012, στο Metropolitan Expo Center, στο Αεροδρόμιο Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα