Ουρανός – Πλούτωνας: Ένα τετράγωνο αλλιώτικο απ’ τα άλλα

Όμοια συνήκη είχαμε συναντήσει σε «συμβατική» μορφή το 2010, τη χρονιά που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή κρίση χρέους αλλά και η λεγόμενη «Αραβική άνοιξη».

Στις 19 Σεπτεμβρίου, οι δύο «μεγάλοι» διασταυρώνουν τα ξίφη τους στους ουρανούς για μια ακόμη φορά, δίνοντας συνέχεια στο γαϊτανάκι των επτά συνολικά τετραγώνων που «υπόσχονται» να ταρακουνήσουν τον κόσμο μας, είτε εσωτερικά, είτε εξωτερικά.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο τετράγωνο φαίνεται πως ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα της σειράς, αφού σε αυτό

συμμετέχει και ο αστρικός Κρόνος από το Ζυγό, διαμορφώνοντας έτσι ένα «κρυφό» και ιδιαίτερα «σκληρό» ταυ-τετράγωνο, που όμοιο του είχαμε συναντήσει σε «συμβατική» μορφή το 2010, τη χρονιά που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή κρίση χρέους αλλά και η λεγόμενη «Αραβική άνοιξη». Και βέβαια το πιθανότερο είναι πως αυτές οι αναμνήσεις θα ξυπνήσουν μέσα στους μήνες που ακολουθούν κι ο κόσμος θα βιώσει έναν «δεύτερο γύρο», τόσο στην διεθνή Οικονομία, όσο και στο «Αραβικό τόξο». Και αν θέλετε τη γνώμη μου, τα πράγματα αυτή τη φορά θα είναι πολύ πιο «ζόρικα».

Επιπλέον, η παρουσία του τροπικού Κρόνου στον 9ο οίκο του κοσμικού «ωροσκόπιου της ανθρωπότητας» είναι βέβαιο πως θα επηρεάσει παγκοσμίως τα θέματα του οίκου, μεταξύ των οποίων είναι οι διεθνείς μεταφορές, τα ταξίδια, η πνευματική ζωή, η νομοθεσία αλλά και οτιδήποτε αφορά την μετανάστευση. Κι εδώ το «θα επηρεάσει» υπονοεί κρίσεις, συγκρούσεις ή σκληρές πολιτικές αποφάσεις αλλά επίσης και μεγάλα δυστυχήματα ή τρομοκρατικές προσβολές που θα αλλάξουν κυριολεκτικά το διεθνές τοπίο. Η λογοκρισία και η προπαγάνδα και οι παρακολουθήσεις θα γίνουν «μόδα» -πάντα με πρόσχημα την ασφάλεια- και σε κάποια γωνιά του κόσμου θα «σκάσει» ένα ακόμη «αυγό του φιδιού». όσο για την Οικονομία, ο Κρόνος βάζει στο παιχνίδι ομόλογα και χρεόγραφα, για τα οποία προβλέπεται ένα γενναίο κούρεμα.

Παράλληλα δεν θα λείψουν και οι διακεκριμένες φυσικές-ανθρωπιστικές καταστροφές, ανάλογες του σεισμού της Αϊτής ή της Ιαπωνίας.

Ξέρετε ότι γενικά προτιμώ να είμαι αισιόδοξος αλλά η πραγματικότητα είναι πως από τούδε και στο εξής, η ανθρωπότητα, για ένα διάστημα τουλάχιστον δώδεκα μηνών, εισέρχεται σε ένα τούνελ, με κύριο σκοπό να κερδίσει το στοίχημα της... ανθρωπιάς της. Γιατί τα υπόλοιπα -οικονομικά μεγέθη, πολιτικές και θεωρίες- έρχονται πάντα δεύτερα μπροστά στον πόνο και τη δυστυχία των απλών ανθρώπων.

Όσον αφορά τον χρόνο εκδήλωσης των γεγονότων, είναι δεδομένο πως το σύμπαν δε... βιάζεται! Έτσι λοιπόν δεν θα πρέπει να περιμένουμε σώνει και καλά κάτι εντυπωσιακό μόνον την περίοδο που σχηματίζεται αυτό το «κρυφό» ταυ-τετράγωνο (πρακτικά από τώρα μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου). Μέχρι την deadline του φθινοπώρου του 2013 είναι όλα ανοικτά και φυσικά για να βγουν συγκεκριμένα συμπεράσματα για το πότε και το που, θα πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά οι ιδιαίτεροι αστρολογικοί δείκτες κρατών, τόπων ή πολιτικών, κάτι στο οποίο η Αστρολογία πάσχει εξ αιτίας της έλλειψης ειδικευμένου προσωπικού. Συνήθως κάποιος ερευνητής, αν είναι τυχερός,

Keywords
Τυχαία Θέματα