Ο Αρχάγγελος Ουριήλ

Αφιερωμένο στον γιο μου, Γιάννη, που έφυγε τόσο πρόωρα από κοντά μου

Το όνομα του προέρχεται από το U-ra-el. Στα αρχαία Αιγυπτιακά U είναι ο χώρος, Ra είναι ο Θεός του Ηλίου αλλά και η φωτιά και Εl σημαίνει Ήλιος, φως και Θεός.

Αρα Ουριήλ είναι εκείνος που φέρει την φωτιά του Θεού στο χώρο στην γη δηλαδή και σημαίνει η «φωτιά του Θεού».

Ο Ουριήλ είναι ο λιγότερο γνωστός

σε όλους μας αλλά κάνει μια πολύ σοβαρή εργασία που έχουμε ανάγκη όλοι μας να γίνει. Είναι αυτός που εξισορροπεί την ενέργεια και την γειώνει αλλά και είναι αυτός που συντονίζει όλες τις εργασίες μέσα στο υλικό σύμπαν.

Είναι ο Αρχάγγελος της αρμονίας, της ισορροπίας και του Συντονισμού στην υλική πραγματικότητα. Αλλά επειδή σχετίζεται με την Γη η ενέργεια του είναι η πιο επίπονη και η ποιο δύσκολη αφού περιλαμβάνει όλον τον ανθρώπινο πόνο μέχρι και την απελευθέρωση μας από τον Νόμο του Κάρμα. Για αυτό είναι καλό να τον επικαλείστε συχνά ζητώντας την βοήθεια του.

Ο Αρχάγγελος Ουριήλ λέγεται και «Εκτελεστικός Άγγελος», η ο «Άγγελος που υπηρετεί.

Λόγω ότι είναι μεταφορέας του φωτός του Θεού μας φέρνει το φώς στην ζωή μας και μετατρέπει τις οδυνηρές μνήμες απελευθερώνοντας μας από τα οδυνηρά φορτία η ευθύνες του παρελθόντος.

Μας βοηθά να μετατρέψουμε τις χειρότερες απογοητεύσεις μας , στις μεγαλύτερες ευλογίες. Ο Ουριήλ μας βοηθά να απελευθερωθούμε από την ανικανότητα για συγχώρεση και τη μνησικακία. Όταν τον επικαλούμεθα, ο Ουριήλ και οι στρατιές του ορμούν για να μας φέρουν γαλήνη. Ο στόχος του Ουριήλ είναι να μας βοηθήσει να αγκυροβολήσουμε στην αγάπη που είναι τόσο δυνατή όσο να αντέχει την αρνητικότητα. Καλέστε τον στη ζωή σας για να σας βοηθήσει να γίνετε κύριος όλων σας των ενεργειών. Είναι ένας άγγελος της φωτιάς και σχετίζεται με την απόλυτη δικαιοσύνη και την μεταμέλεια. Όταν είναι παρών, μπορεί να δείτε ιώδεις, μωβ , ή ασημένιες σπίθες, ή να μυρίσετε τη μυρωδιά της λεβάντας.

Κατά τον Χριστιανισμό ο Ουριήλ είναι ο Άγγελος της Μουσικής. Ο Άγγελος της Ποίησης και ο ΄Αγγελος της Προφητείας. Η εκκλησία τον αποδεχόταν ως έναν από τους αρχαγγέλους για πολλούς αιώνες και τελικά τον αφαίρεσαν από τα αρχεία το 745 μ.χ για τον λόγο ότι τους ανησυχούσε πάρα πολύ η εξέχουσα θέση που ο λαός προσέδιδε στους αγγέλους.

Λόγω της κρυμμένης φύσης του Αρχαγγέλου από την εκκλησία εδώ παραθέτω κάποιες σημαντικές αναφορές για αυτόν:

Προβάλλεται ως ο Αρχάγγελος του Άδη, με ειδική μάλιστα αποστολή και λειτούργημα την επιμέλεια των ψυχών. Σε όραμα που είδε ο Άγιος Νήφων, επίσκοπος Κωνσταντιανής «της κατ' Αλεξάνδρειαν» (4οςαιώνας μ.Χ.), ο Ουριήλ ήταν «αρχηγός αγγελικής παράταξης, λευκός σαν το χιόνι, ολοφώτεινος και σαγηνευτικός» .Είναι ο Αρχάγγελος που ζει τη δυστυχία των κολασμένων και με βαθιά συμπόνια σ' αυτούς, ψάλλει τον όγδοο στίχο του 81ου ψαλμού: «Ανάστα, ο Θεός, κρίνον την γην». Προσεύχεται να έλθει γρήγορα η ημέρα της Κρίσεως...

Μαζί με τον Ουριήλ προσδοκούμε κι εμείς τη Δεύτερη του Χριστού Παρουσία.

Μερικές φορές πε

Keywords
Αναζητήσεις
αρχαγγελος ουριηλ, αρχαγγελος ραχηλ
Τυχαία Θέματα