Η Σελήνη στους Ιχθείς

Συναισθηματικό ένστικτο- ευαισθησία


Ανταποκρίνεστε έντονα στα βάθη της ανθρώπινης εμπειρίας και δείχνετε κατανόηση και τρυφερότητα στους περισσότερους ανθρώπους. Είστε συναισθηματικά αφελείς και πρόθυμοι να παραβλέψετε τις ανεπάρκειες και τα ελαττώματα των άλλων ανθρώπων. Ωστόσο, μπορείτε εύκολα να πληγωθείτε και τείνετε να κλαίτε ή να αυτό-οικτίρεσθε με το παραμικρό. Δεν σας αρέσει να αντιμετωπίζετε τα γεγονότα ψυχρά και αντικειμενικά και οι σχέσεις σας θα υποφέρουν επειδή τα αισθήματά σας είναι τόσο ευαίσθητα. Μερικές φορές μπορεί να σας λείπει το χιούμορ και ο κοινός νους

και να έχετε τάση να λατρεύετε τους λυπημένους.

Λόγω της υδάτινης φύσης της Σελήνης σας υπάρχει αυτοσυντήρηση αλλά με την έννοια: αυτό το νοιώθω, άρα μου κάνει καλό. Δηλαδή επειδή νοιώθετε έντονα συναισθήματα, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να παρασυρθείτε από την ατμόσφαιρα των άλλων.

Είσαστε έτοιμοι να ακολουθήσετε αυτούς που αγαπάτε για αυτό το συναισθηματικό δέσιμο μπορεί να είναι ο υπ' αριθμόν ένας φραγμός στην ζωή σας. Το δέσιμο με την οικογένεια, με τα αγαπημένα πρόσωπα σας οδηγεί στην απαισιοδοξία και στην αδράνεια γιατί λόγω της μεγάλης ευαισθησίας χάνετε τον σκοπό για την προσπάθεια και τον αγώνα που πρέπει να κάνετε στην ζωή σας. Συνήθως, κάνετε παθητική αντίσταση γιατί είστε ευαίσθητοι και δέχεστε έντονα τις συγκινήσεις από το περιβάλλον.

Έχετε καλό ένστικτο αλλά είστε σαν την βάρκα που σας λείπει το κουπί γιατί βρίσκεστε στην θάλασσα και δεν κατευθύνετε εσείς την πορεία σας αλλά από τους κραδασμούς που δέχεστε πάτε από εδώ και από εκεί. Τι χρειάζεστε για να προχωρήσετε; μια ρεαλιστική προσγείωση. Επειδή έχετε δυνατότητες μέσα σας νοιώθετε την ανάγκη να τις ανακαλύψετε μέσα από έναν άνθρωπο για αυτό πολλές φορές πέφτετε στον αγώνα της αναζήτησης αυτού του ατόμου. Για αυτό θεωρείστε πολύ εύπιστοι και οι αισθήσεις σας σάς απατούν λόγω του υπέρ- αναπτυγμένου ρομαντισμού και της αισιοδοξίας σας. Φοράτε λοιπόν τα ροζ γυαλιά σας και πιστεύετε το καλύτερο για το καθετί και τον καθένα. Κάποια στιγμή η αλήθεια και η πραγματικότητα μπορεί να σας ταράξουν. Η ανάγκη σας να προχωρήσετε μέσα στην ζωή σας κάνει να πιστεύεται ότι ο κόσμος είναι αγγελικά πλασμένος.

Αυτό για τον πνευματικό και αόρατο κόσμο είναι το καλύτερο που μπορεί να έχετε γιατί συνδέεστε εύκολα με το καλό. Απλά χρειάζεται να είστε συνειδητοί για το καλό. Από την άλλη, να ξέρετε την πραγματικότητα αλλά εσείς να επενδύετε και να πιστεύετε μόνο στο καλό αλλά χρειάζεται να μείνετε μακριά από επιρροές και τις γνώμες των άλλων. Τότε από αυτή την διαπίστωση αλλάζει το τοπίο και μπορεί άριστα να λειτουργήσει η διαίσθηση και η διορατικότητά σας.

Ένας καλό δρόμος να εκφράζετε αυτή σας την ευαισθησία είναι ο καλλιτεχνικός, μουσικός ή ποιητικός. Εκεί θα κάνετε θαύματα.

Παίζουν βέβαια μεγάλο ρόλο οι όψεις που κάνει η Σελήνη μέσα στο ωροσκόπιο. Αν αυτή η θέση χρησιμοποιηθεί ευνοϊκά, δίνει μεγάλες δυνάμεις και διορατικότητα. Αν όμως δεν χρησιμοποιηθεί ευνοϊκά, μπορεί να πρ

Keywords
Τυχαία Θέματα