Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια: από 11 έως 14 Δεκεμβρίου

Ο Ήλιος το ζην κι ο Δίας το ευ ζην



Το γεγονός των ημερών είναι βέβαια η Νέα Σελήνη του Δεκεμβρίου, η οποία έχει αρκετά θετικά χαρακτηριστικά και εν δυνάμει σηματοδοτεί την έναρξη ενός κύκλου ανάπτυξης, με το πασίγνωστο σύνθημα «λεφτά υπάρχουν»! Φυσικά αυτό το «εν δυνάμει» είναι… όλα τα λεφτά, αφού για κάποιους μόνιμους ακόλουθους της τύχης το «όνειρο» θα πάρει σάρκα και οστά, ενώ για κάποιους άλλους θα παραμείνει απλά ως μια μεγάλη ελπίδα-υπόσχεση και τελικά ένα «όνειρο θερινής νυκτός», με παρηγοριά

τη συμμετοχή σε ένα γλέντι, όπου όλο και κάτι θα περισσέψει. Κι εδώ το ερώτημα δεν είναι το Σεξπηρικό «to be, or not to be» αλλά το αν είσαι του κόμματος ή του ξεροκόμματου... Και δώστου ξανά το «μαζί τα φάγαμε», έτσι για να μην χάνουμε τις συνήθειες μας ως λαός.

Όσο για τους θιασώτες των ποιοτικών αναζητήσεων και λύσεων, αυτούς τους... ενοχλητικούς Κρόνιους που έχοντας επωμιστεί το σταυρό του μαρτυρίου, πάντα βρίσκουν κάτι ανησυχητικό, θα πρέπει είτε να βάλουν νερό στο κρασί τους, είτε να... εξαφανιστούν από το προσκήνιο, αφήνοντας τους γλεντζέδες να τραγουδούν τους γνωστούς... στίχους του Αρχία των Θηβών «ες αύριον τα σπουδαία». Ποιός ασχολείται τώρα με χρεοκοπίες, δυστυχίες και μιζέριες; Οι κουραμπιέδες, τα μελομακάρονα, τα πολύχρωμα λαμπάκια και το Dancing With the Stars να είναι καλά... Όσο έχουμε stars, αντέχουμε!

Ανεξάρτητα λοιπόν από τα υπαρκτά προβλήματα, με τα οποία λίγοι έχουν διάθεση να ασχοληθούν σοβαρά, ξεκινώντας από την Πέμπτη, μέσα στις επόμενες τριάντα ημέρες θα έχουμε αρκετές ευκαιρίες για να ξεσκάσουμε και -τηρουμένων των αναλογιών- να γιορτάσουμε ικανοποιητικά τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Η Νέα Σελήνη «πιάνει» πρωτίστως Τοξότες, Διδύμους, Παρθένους και Ιχθύες, με τους πρώτους να έχουν το σαφές προβάδισμα στην υπεραισιοδοξία το εορταστικό κλίμα και τα... χρυσά κουτάλια! Ακολουθούν οι παντός καιρού και ανέμου Δίδυμοι, ενώ οι Ιχθύες, πάρουν δεν πάρουν, θα βρουν ένα τρόπο να τα βολέψουν, είτε βουλιάζοντας στο «πνεύμα των Χριστουγέννων» και τον ευτυχή κόσμο τους, είτε ως λαθρεπιβάτες στο τρένο της χαράς και των ηδονών, εκμεταλλευόμενοι τα κενά ασφαλείας του συστήματος. Αν όμως για τα παιδιά του Ποσειδώνα «έχει ο Θεός», δεν συμβαίνει το ίδιο και με τους Παρθένους, που συγκριτικά με τα υπόλοιπα μεταβλητά ζώδια, έχουν... θέμα! Εκτός από το ότι αντιτίθενται στην ηθική παρακμή και τις αποφάσεις των κριτών του Dancing, πάλι θα βρεθούν να υπηρετούν τους «ξύπνιους», εισπράττοντας στην καλύτερη των περιπτώσεων ένα αξιοπρεπές μισθίο ή μια εύφημο μνεία, βελτιώνοντας κατά πολύ το εργασιακό κάρμα τους. Το τι... καζάνι έχουν να τρίψουν όμως δεν περιγράφεται!

Παράλληλα, η Νέα Σελήνη θα επηρεάσει και κάποιους εκλεκτούς Ταυρο-Σκορπιούς, αυτούς των τελευταίων 5 μοιρών (ημερών), που θεωρώ πως δεν θα χάσουν την ευκαιρία για ένα μεγάλο φαγοπότι (είτε κυριολεκτικά, είτε μεταφορικά). Όσο για τους ομολόγους τους των άλλων δύο σταθερών ζωδίων, οι υπερήφανοι Λέοντες θα σκορπάνε δεξιά κι αριστερά

Keywords
Τυχαία Θέματα