Βρείτε την...ηλικία της φυσική σας κατάστασης

Νέα αριθμομηχανή αποκαλύπτει αν η φυσική σας κατάσταση είναι νεότερη ή όχι από την ηλικία σας

Γυμνάζεστε; Κάθε πότε και για πόσο; Πόσο είναι μέση σας και πόσοι οι παλμοί σας το λεπτό; Αν απαντήσετε σε αυτές τις απλές ερωτήσεις μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα έχετε μάθετε αν η φυσική σας κατάσταση είναι νεότερη ηλικιακά από την πραγματική σας ηλικία.


Πρόκειται για μια δικτυακή αριθμομηχανή που έχει τη δυνατότητα να υπολογίσει την ποσότητα του οξυγόνου που παρέχει το σώμα σας στα κύτταρα- μια μέτρηση που ονομάζεται VO2 max και

η οποία βοηθά στο να είναι πιο ακριβής η μέτρηση της φυσικής σας κατάσταση. Αν το αποτέλεσμα δεν σας ικανοποιήσει μην στεναχωρηθείτε αλλά δείτε το ως εφαλτήριο για να αφυπνιστείτε και να εγκαταλείψετε την καθιστική ζωή.


Και για να μην νομίζεται ότι πρόκειται για κάποια αμφιβόλου προέλευσης αριθμομηχανή να σας ενημερώσουμε ότι πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας έρευνας που πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστημών και Τεχνολογίας. Στην ουσία το αποτέλεσμα μας δείχνει πόσο καλά λειτουργεί το σώμα σε σύγκριση με το πόσο καλά θα πρέπει να λειτουργεί δεδομένου της ηλικίας μας.


Εμείς πάντως το κάναμε και η ηλικία της φυσικής μας κατάσταση είναι 4 χρόνια μικρότερη από την κανονική μας ηλικία. Ε, δεν το λες και κακό; Για δοκιμάστε και εσείς στην σελίδα του πανεπιστημίου: www.ntnu.edu/cerg/vo2max

Keywords
Τυχαία Θέματα