Το δικό μου πρόβλημα δεν είναι το σεξ αλλά η φιλία! Γίνεται να μην υπάρχουν φίλοι στη ζωή μου;

15:07 5/9/2012 - Πηγή: Queen.gr

Το Queeen.gr απαντά στις αναγνώστριές του

Το γράμμα της αναγνώστριας
Queen.gr , ήρθε η ώρα να γράψω και εγώ.. Eίμαι 21 και σπουδάζω .. το θέμα μου με απασχολεί δεν είναι ερωτικό , αλλά η φιλία.. ομολογώ πως είναι κάτι που λείπει από την ζωή μου. Από την στιγμή που μάλωσα με την καλύτερή μου φίλη, εποχή γυμνασίου, δεν δέθηκα με καμία άλλη.. πρόσφατα βρεθήκαμε και είχε συγχωρέσει η μία την άλλη για την στάση της , περάσαμε ωραία Χριστούγεννα μαζί , αλλά από τότε χάθηκε ξανά..
Η επικοινωνία έχει μειωθεί από την πλευρά της .. λείπει πολύ από την ζωή μου..
Στο πανεπιστήμιο γνώρισα 2 κοπέλες ( μεταξύ τους φίλες) και αυτό που κατάλαβα είναι ότι τους ενοχλούσαν όλα σε μένα: Η στάση μου, η άποψή μου, οι ταινίες που ήθελα να δω.. τα πάντα.. μόνο μεταξύ τους όλα ήταν καλά! Δεν το άντεχα άλλο αυτό και σταμάτησα την επικοινωνία. Δεν ανέχομαι και δεν αντέχω άλλο να μην μιλώ όταν με θίγουν και αυτό γινόταν συνέχεια. Σκέφτηκα ότι φταίω εγώ και επέλεξα να μείνω μόνη.
Γίνεται να μην υπάρχουν φίλοι στην ζωή κάποιου;
Η απάντηση του Queen.gr
Φυσικά στη ζωή μας χρειαζόμαστε πραγματικούς φίλους να είναι δίπλα μας, κανείς όμως δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι αυτό ειδικά στις μέρες μας είναι κάτι εύκολο. Πρέπει όμως να ξεκαθαρίσεις για ποιο λόγο χρειάζεσαι μια φίλη: Απλά για να σου σταθεί όταν την έχεις ανάγκη ή για να έχεις δίπλα σου έναν άνθρωπο για να μοιραστείς κάποια πράγματα και να κάνεις μια πιο ουσιαστική σχέση; Στις μέχρι τώρα παρέες σου τι σε απέτρεπε από το να δεθείς; Η συμπεριφορά των άλλων ή στοιχεία του χαρακτήρα σου και δικές σου απαιτήσεις τις οποίες δεν ικανοποιούσαν; Αυτές είναι κάποιες ερωτήσεις που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου.
Στο μήνυμά σου καταλαβαίνουμε ότι νιώθεις μοναξιά καθώς δεν έχεις καμία ουσιαστική φίλη και ότι θέλεις σχέσεις πιο ουσιαστικές και αληθινές. Έχεις σκεφτεί ότι πέρα από το ενδεχόμενο οι άλλοι να σε αποφεύγουν υπάρχει η πιθανότητα να τους απομακρύνεις εσύ; Οι σχέσεις που δημιουργούνται από επιλογή και όχι από ανάγκη, μας δίνουν το περιθώριο να αποδεχόμαστε η να απορρίπτουμε τα ελαττώματα των άλλων. Έχεις σκεφτεί γιατί δυσκολεύεσαι να μετριάσεις το χαρακτηριστικό σου αυτό; Μία σχέση χτίζεται καθημερινά και χρειάζεται προσπάθεια για να έρθεις κοντά με κάποιον και να τον γνωρίσεις πραγματικά. Γνωρίζεις κάποιον, όχι μόνο από τα προβλήματά του αλλά και από την καθημερινότητά του και από ευχάριστες στιγμές. Επομένως το ότι υπάρχουν άτομα που βγαίνεις μαζί τους και διασκεδάζεις είναι το πρώτο βήμα! Το ιδανικό είναι να έχεις δίπλα σου τους φίλους σου για μια ζωή, μήπως όμως αυτή είναι μια απόλυτη σκέψη; Η φιλία δεν είναι κάτι που αν δεν υπάρχει πάντα στην ιδανική μορφή του δεν αξίζει να υπάρχει!
Πριν απογοητευτείς όμως σκέψου αυτό. Ναι ίσως κάποιες φορές το ότι είσαι λίγο απόλυτη και να μην συμβιβάζεσαι, να σε δυσκολεύει. Η αλήθεια είναι ότι σε κάθε σχέση- φιλική ή ερωτική χρειάζονται συμβιβασμοί. Όχι να αλλάξεις τον εαυτό σου προκειμένου να ταιριάξεις με τους άλλους ή να αποδεχτείς πράγματα που

Keywords
Τυχαία Θέματα