Το Queen.gr σε ανοιχτή γραμμή με τις αναγνώστριές του

19:46 9/1/2012 - Πηγή: Queen.gr

Πως μετράμε το σεξ σε μία σχέση.

Το γράμμα της αναγνώστριας:

Καλημέρα και Καλή Χρονιά!
σας αποστέλλω το μήνυμα με σκοπό να συζητήσουμε κάποιον από τους προβληματισμούς μου, που μετά από συζητήσεις μεταξύ φίλων μου κατάλαβα ότι απασχολεί πολύ κόσμο.
Εδώ και 4 χρόνια διατηρώ μια κατά τα άλλα πολύ καλή σχέση, με απόλυτη επικοινωνία και κατανόηση και από τις δύο πλευρές, με αλληλοσεβασμό και αγάπη. Τα τελευταία δύο χρόνια όμως μειώνεται συνεχώς ο ρυθμός των σεξουαλικών επαφών μας.

Στην αρχή της σχέσης η συχνότητα ήταν 2-3 φορές την εβδομάδα, μετά τον πρώτο χρόνο έγινε

μία φορά την εβδομάδα και σταδιακά έχει καταλήξει να είναι μια φορά το μήνα. Να σας αναφέρω ότι στην καθημερινότητά μας αγκαλιαζόμαστε με κάθε ευκαιρία και δείχνουμε την αγάπη μας με κάθε δυνατό τρόπο, όπως επίσης ότι περνάμε αρκετές ώρες τις μέρας στο σπίτι μας (συζούμε εδώ και τρία χρόνια).

Το γεγονός αυτό που με προβληματίζει πολύ καιρό τώρα το έχω συζητήσει με το σύντροφό μου. Στην αρχή υποστήριζε ότι είναι η φυσική εξέλιξη της σχέσης αυτή, και ότι πληρώνουμε το τίμημα της συμβίωσής μας, σε κάποια άλλη συζήτηση καταλήξαμε ότι το καθημερινό άγχος και η κούραση της δουλειάς έχει μειώσει την όρεξη μας για σεξ. Το πρόβλημά μου είναι ότι εγώ θέλω και μπορώ, ενώ εκείνος δεν έχει συνήθως όρεξη, και συνήθως τον παρακαλάω αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Δε σας κρύβω ότι κατά καιρούς έχω κατηγορήσει τον εαυτό μου για την τροπή που έχει πάρει το θέμα, αλλά τελικά δε νομίζω ότι φταίω μόνο εγώ. θα ήθελα και τη δική σας συμβουλή για να βελτιωθεί αυτός ο τομέας της σχέσης μου.

Σας ευχαριστώ πολύ

Με εκτίμηση, Δήμητρα



Η απάντηση του Queen.gr:

Αγαπητή Δήμητρα η σεξουαλικότητα δεν είναι τα γοβάκια που φυλάμε στη ντουλάπα μας για να τη μετρήσουμε, ούτε προσεγγίζεται με μεθόδους υπολογισμού σαν αυτές που χρησιμοποιούμε στα απλά μαθηματικά.

Η σχέση, το σεξ, η αγκαλιά, το φιλί είναι χημεία, φυσική, γυμναστική, οικοκυρική και όλα τα μαθήματα που παρακολουθούσες στο γυμνάσιο μαζί. Πολλές φορές οι ρόλοι που καλούμαστε να υποκριθούμε σε μία σχέση μας στενεύουν, τα όριά μας ξεχειλώνουν και οι ισορροπίες χάνονται, κάνοντάς μας να προσπαθούμε να ζυγίσουμε το πώς αισθανόμαστε και να βάλουμε τίτλο σε αυτό που ζούμε.

Η σεξουαλική μας ζωή όσο και να προσπαθούμε να την εκλογικεύσουμε και να την εξηγήσουμε είναι το πιο σκοτεινό κομμάτι της ανθρώπινης συμπεριφοράς, ένα σύνθετο παζλ από ψυχοσυναισθηματικές και ορμονικές εντολές που ορίζουν τη συμπεριφορά μας. Μη βιάζεσαι λοιπόν να κρίνεις το πώς συμπεριφέρεται ο σύντροφός σου καθώς δεν υπάρχει σωστό και λάθος, λίγο και πολύ.

Εφόσον δεν είσαι ευχαριστημένη με τη μεταξύ σας σχέση, δώσε μεγαλύτερη βαρύτητα στην επικοινωνία και προσπάθησε να τον πλησιάσεις. Η αποξένωση πολύ συχνά πλήττει τα ζευγάρια και όταν αυτά το συνειδητοποιούν είναι πλέον αργά. Όσο υπάρχει θέληση για βελτίωση της σεξουαλικής μας ζωής, τόσο θα υπάρχει και πρόοδος αρκεί να προσπαθούμε μαζί ως ζευγάρι και όχι ω

Keywords
Τυχαία Θέματα