Τips για να διατηρήσετε το βάρος αλλά και την υγεία σας

Αν θέλετε μία πιο υγιεινή ζωή και ταυτόχρονα να μπορείτε να διατηρείτε το βάρος σας στα επίπεδα που εσείς επιθυμείτε, σας έχουμε διατροφικά tips για να το καταφέρετε.

1) Καταναλώστε «καλά λίπη» και αποφύγετε τα τρανς λιπαρά. Το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο, το ιχθυέλαιο και το σογιέλαιο, αποδεικνύονται ιδιαιτέρως ευεργετικά.

2) Προτιμήστε τα φρέσκα φρούτα και τα ωμά λαχανικά. Είναι πολύ πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

3) Πιείτε πολύ νερό: Βοηθά στην ενυδάτωση

του σώματος ενώ μπορείτε να αντικαταστήσετε κάποια ποτήρια καθημερινά με χυμούς φρούτων ή σούπες. Αποφύγετε τα αναψυκτικά.

4) Φάτε πολλά γεύματα: Τα συχνά γεύματα μέσα στην μέρα, αναγκαστικά είναι μικρότερα ενώ βοηθούν στο αίσθημα της πείνας και στην αποφυγή υπερβολών.

5) Αποφύγετε τη δραστική μείωση των θερμίδων: Ενδέχεται να οδηγήσει σε υπερφαγία ενώ είναι και καταστροφική για την υγεία.

6) Μην τρώτε όταν είστε απασχολημένη και με κάτι άλλο: Η παρακολούθηση τηλεόρασης για παράδειγμα κατά τη διάρκεια του γεύματος, προκαλεί διατροφική αμνησία με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε παραπάνω τροφή από όση θα έπρεπε. Επίσης αποφύγετε να τρώτε οτιδήποτε κατευθείαν από τη συσκευασία.

7) Μη στερείστε τις αγαπημένες σας τροφές: Το να στερείται κανείς κάτι που αγαπά πολύ είναι ότι χειρότερο. Απλά περιορίστε τις ποσότητες.

Keywords
Τυχαία Θέματα