Στον κοσμάκη τα χρωστάτε...

21:18 4/7/2012 - Πηγή: Queen.gr

Έχετε προσέξει πως το κοινό γυρνά τις πλάτες του στους μέχρι πρότινος μεγάλους σταρ του, που δεν τους έπεισαν πως έχουν δώσει ειλικρινά απ'τη ψυχή τους τέχνη, αλλά γιατί βρέθηκαν την κατάλληλη στιγμή στην σωστή θέση; Έχετε προσέξει πως οι άνθρωποι που γράφουν, τραγουδάνε, μιλάνε, προσπαθούν να συγκινήσουν την καρδιά του μέσου Έλληνα, ζουν πλουσιοπάροχα και δείχνουν να ζουν σε μια άλλη Ελλάδα, προβάλλοντας κροκοδείλιες συγκινήσεις;
Έχετε προσέξει να έδειξαν

την σύμπνοια τους για προβλήματα που δεν τους έχουν κάνει αγγίξει, αλλά τα ξέρουν από διηγήσεις; Κι όμως είναι αυτοί, που χάρη σε συγκυρίες, σε κυκλώματα, σε σχέσεις, σε απληστία έβγαζαν κάποτε σε σακούλες σκουπιδιών τα λεφτά απ'τα μπουζούκια, ή πληρώνονταν με αμοιβές Αμερικής για την Όπρα χωρίς να'χουν καν 500 λέξεις λεξιλόγιο, ή έγραφαν αστειάκια κλεμμένα μια αισθητικής σε αυτόματο πιλότο , ή χρήζονταν μεγάλοι πρωταγωνιστές από μια επιτυχιούλα στην τιβι που ξεχνιόταν την επόμενη σεζόν.

Όχι, όχι δε βγάζω πικρία. Θέλω να πω απλά πως οι περισσότεροι θέλουν τρεις ζωές για να φανέ όσα έβγαλαν – τις περισσότερες φορές αν όχι ανέντιμα, ανήθικα. Κάποιοι δεν έχουν οικογένειες καν. Σε κάποιους άλλους τα τρώνε τα τεκνά (και καλά κάνουν και τα έχουν! Δε λέω), ενώ οι περισσότεροι ούτε αυτά τα τεκνά δεν έχουν, αλλά κάθονται επάνω στα χρήματα που έβγαλαν απ'την αγάπη τη δικιά μας, του κοσμάκη δηλαδή!

Δικά τους είναι και δεν τα έκλεψαν (η τουλάχιστον δεν αποδεικνύεται), βοηθήστε ρε σεις δυο ορφανά να σωθεί η ψυχή σας και να σας θυμούνται κάποτε έστω δυο άτομα με τρυφερότητα. Πόσα παιδιά αφήνονται από τους γονείς στα ιδρύματα γιατί δεν έχουν να τα ζήσουν. Ένα τους λέει κοιτάξει το παράθυρο και αρνείται να φάει ή να κοιμηθεί γιατί του είπε η μάνα του θα γυρίσει και τη περιμένει. Ένα άλλο κακοποιημένο άγρια από μέλος της οικογενείας του δεν το'χουν χαϊδέψει ποτέ και φοβάται όποια επαφή, ακόμα και τη χειραψία. Ένα απ τα μεγαλύτερα ιδρύματα της χωράς, έχει παιδιά όλων των ηλικιών που δεν έχουν δει ποτέ θάλασσα.

Δώσε κάποια απ τα χρήματα σας, καλλιτέχνες, ευαίσθητα πλάσματα, χαριτωμένα με τις πλούσιες ζωές και τα ακριβά ρούχα και αυτοκίνητα να πάτε όλα αυτά τα παιδιά μια εβδομάδα να δουν θάλασσα. Να δουν θάλασσα! Μόνο αυτό! Κάντο! Κι ας πάρεις τζιπ και στο τεκνό και ας σου φάει και 150.000 ευρώ για πλάκα! Κάντο για να κοιμάσαι ήσυχος.

Κάντο για να μπορείς να κοιτάξεις παιδιά αλλά και αυτό το κοινό στα μάτια ξανά.

Keywords
Τυχαία Θέματα