Πώς να δείξω στην επί 10 χρόνια κολλητή μου ότι μου αρέσει, χωρίς να την χάσω;

Καλησπέρα Dr. Love,

Είμαι 18 ετών και η παιδική μου φίλη το ίδιο. Γνωριστήκαμε πριν 10 χρονιά (στα 8) και κάνουμε παρέα από τότε. Εμένα μου αρέσει εδώ και 2 χρόνια, με τον τρόπο μου της το δείχνω αλλά αυτή ή δεν θέλει να το καταλάβει ή τα παίρνει όλα στο φιλικό.
Όταν μας λένε να κάνουμε κάτι δεν απαντάει αρνητικά λέει σε μερικά χρόνια. Πέρυσι πήρα λουλούδια σε μια φίλη της, τα είδε και δεν σχολίασε τίποτα. Της λέει η φίλη της «είδες τι μου πήρε ο Βαγγέλης;» και απαντάει «τα είδα», τίποτα άλλο!
Επίσης για χρόνια είχαμε σταματήσει

να λέμε τα προσωπικά μας ο ένας στον άλλον. Ώσπου μου είπε για έναν πριν λίγο καιρό, αλλά αυτός δεν την θέλει. Επίσης μου έχει πετάξει ότι με βλέπει σαν αδερφό της. Όταν βγαίνουμε και την παίρνω αγκαλιά ή μπορεί να της χαϊδεύω τα μαλλιά δεν αντιδράει και μερικές φορές έχω παρατηρήσει ένα χαμογελάκι ελαφρύ. Και αισθάνομαι ότι της αρέσει!!
Δεν ξέρω τι να κάνω. Να της μιλήσω φοβάμαι! Δεν θέλω να την χάσω.


Αγαπητέ φίλε,

Όταν πλέκονται σε καταστάσεις κολλητός, κολλητή, έρωτας, φιλία, δίλημμα, η κατάσταση είναι άστα να πάνε. Μπορείς να κάψεις και 5 φλάτζες μέσα σε ένα λεπτό.
Τα πράγματα πάντα σε μια τέτοια κατάσταση είναι μπερδεμένα και δεν υπάρχει μαγική συνταγή για να βγεις από το λαβύρινθό σου.

Όπως μου τα περιέγραψες μέχρι και εγώ μπερδεύτηκα. Γιατί εγώ ξέρω πως όταν ένας άντρας και μια γυναίκα δεν μιλάνε για τα προσωπικά τους, τότε κάτι τρέχει. Αλλά από την άλλη, αν δεν έχει δείξει κάτι παραπάνω, φαίνεται ότι σε βλέπει φιλικά. Τελικά έχουν περάσει χρόνια από τότε που τα έζησα εγώ αυτά.

Λοιπόν η κατάσταση θέλει πολύ προσοχή από την πλευρά σου. Σε τέτοιες φάσεις το ποτήρι είτε το βλέπεις μισοάδειο, είτε μισογεμάτο. Ανάλογα πόσο απαισιόδοξο ή όχι άτομο είσαι. Εσύ ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία και εξηγείς τα πράγματα όπως σε βολεύουν (με τη καλή έννοια το λέω) - το χαμογελάκι που της χαϊδεύεις τα μαλλιά, το ότι δεν είπε τίποτα στα λουλούδια που έκανες δώρο στην άλλη. Και καλά κάνεις, αλλά πρέπει να το προσέξεις αυτό - και για να μην πάρουν τα μυαλά σου αέρα και για να μην κάνεις λάθος κινήσεις.

Να σου πω κάτι: δεν είναι ότι δεν θέλει να το καταλάβει ή τα παίρνει όλα στο φιλικό. Οι γυναίκες μια χαρά τα καταλαβαίνουν όλα (και πιο γρήγορα από τους άντρες). Και η φίλη σου μια χαρά πρέπει να έχει καταλάβει ότι της αρέσεις. Αλλά κρατάει μια ισορροπία. Την απαραίτητη ισορροπία σε τέτοιες καταστάσεις.

Αν της μιλήσεις χύμα, να ξέρεις ότι κατά 50% μπορεί να την χάσεις. Αν πάλι δεν της μιλήσεις να ξέρεις ότι μπορεί να σκέφτεται το ίδιο και να περιμένει εσένα. Άρα; Άρα, το πας στο χαλαρό και προσεκτικό, λες και περνάς από ναρκοπέδιο.
Για παράδειγμα: όταν σου είπε για τον τύπο που της αρέσει αλλά δεν την θέλει, τι έκανες; Εγώ στη θέση σου θα της έλεγα πόσο τρελός είναι ο άλλος και ο καθένας θα ήθελε να είναι μαζί της. Γιατί στον καθένα είσαι και εσύ. Και έτσι μπορείς να δεις που θα το πάει, τι θα πει, για να ξέρεις πώς θα το χειριστείς.
Θέλει λεπτές κινήσεις που παραμένουν φιλικές, αλλά δείχνουν και το κάτι παραπάνω. Τουλάχιστον έτσι το κάναμε εμείς στην εποχή μας.

Στείλτε κι εσείς τις δικές σας ιστορίες στον Dr. Love ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα