Πώς η έλλειψη ύπνου συνδέεται με τον καρκίνο του μαστού

Τα αποτελέσματα της έρευνας- σοκ

Οι αρκετές, σωστές ώρες ύπνου είναι μία προϋπόθεση απαραίτητη για να καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στις καθημερινές μας υποχρεώσεις, και είναι, επίσης, και ένα ζητούμενο στις μέρες μας αφού, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι έχουν προβλήματα που τους εμποδίζουν από το να καταφέρουν να κοιμηθούν αρκετά, τις σωστές ώρες. Μία νέα έρευνα έρχεται να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στους ανθρώπους που δεν κοιμούνται αρκετά: η έλλειψη ύπνου συνδέεται με αυξημένο ρίσκο εκδήλωσης μία επιθετικής

μορφής καρκίνου του μαστού.

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην επετηρίδα Breast Cancer Research and Treatment, είχε ως αντικείμενο 101 γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, με καρκίνο, στις οποίες ανιχνεύθηκε ότι, αυτές που ανέφεραν ότι κοιμόντουσαν ελάχιστες ώρες, τουλάχιστον δύο χρόνια πριν από την διάγνωσή τους, είχαν περισσότερες πιθανότητες υποτροπής του καρκίνου. Όσο λιγότερο κοιμόντουσαν, δε, τόσο μεγαλύτερος ήταν ο κίνδυνος υποτροπής, και τόσο πιο επιθετικός ο καρκίνος. Παρόλα αυτά, η σύνδεση έλλειψης ύπνου- καρκίνου του μαστού, γίνεται μόνο σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.

Έχει αποδειχθεί ότι η έλλειψη ύπνου επηρεάζει κάθε πτυχή της ζωής μας, ακόμα και την πιθανότητα να ζήσουμε πολύ περισσότερο.

 

Διαβάστε ακόμα:

Είστε σίγουροι πως πλένετε σωστά τα χέρια σας;
Πώς να αποφύγετε τις οφθαλμολογικές μολύνσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα