Ποιοι διάσημοι φίλοι της Kate Winslet «καπελώθηκαν» για... καλό σκοπό;

Το Hollywood στηρίζει το Golden Hat Foundation για την βελτίωση της ζωής των αυτιστικών παιδιών και η σταρ μίλησε σχετικά 

Την προηγούμενη χρονιά η Lancôme υποστήριξε την πρέσβειρά της, Kate Winslet, στη δημιουργία του Golden Hat

Foundation, που στόχο έχει τη βελτίωση της ζωής των αυτιστικών παιδιών με τη μείωση των εμποδίων και των περιορισμών που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους.

Φέτος, η προσπάθεια ενισχύεται με την έκδοση ενός βιβλίου που αποτελείται από αποκλειστικές ερασιτεχνικές φωτογραφίες εκατοντάδων διάσημων που στηρίζουν τον Οργανισμό, καθώς όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις τθα δοθούν για την ενίσχυσή του. 

Η Kate Winslet μίλησε για το πώς αποφάσισε να ιδρύσει το Golden Hat Foundation, τους σταρ που βρίσκονται στο πλευρό της, τον ρόλο της Lancome και βέβαια, το λεύκωμα που μόλις κυκλοφόρησε.  

Πώς ξεκίνησε αυτή η πρωτοβουλία; Πώς αποφασίσατε να υποστηρίξετε τα αυτιστικά παιδιά και τις οικογένειές τους;
Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2009, όταν μου ζήτησαν να κάνω την αφήγηση στην αγγλική γλώσσα ενός ισλανδικού ντοκιμαντέρ που ονομάζεται «A Mother's Courage - Talking Back to Autism» («Το κουράγιο μιας μάνας: Αντιμιλώντας στον αυτισμό»). Είναι η ιστορία μιας μητέρας που αφηγείται τη ζωή της με το γιο της, Keli Thorsteinsson, ο οποίος είναι σήμερα 13 ετών, πάσχει από αυτισμό και στερείται γλωσσικών δεξιοτήτων. Όπως λέει η μητέρα, Margaret Ericsdottir, οι γιατροί της είχαν πει ότι το παιδί έχει νοητική υστέρηση, και δεν πρόκειται ποτέ να συμπεριφερθεί όπως οι συνομήλικοί του. Είχε πραγματικά απελπιστεί και είχε αποφασίσει ότι, ακόμα κι αν δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για το παιδί της, με αυτό το ντοκιμαντέρ θα μπορούσε τουλάχιστον να προσπαθήσει να βοηθήσει άλλες οικογένειες και άλλα παιδιά, αυξάνοντας την ενημέρωσή τους για αυτή τη μυστηριώδη πάθηση, τον αυτισμό.
Την περίοδο που έφτιαχνε το ντοκιμαντέρ, έμαθε ότι υπάρχει μια τεχνική που βοηθά τα αυτιστικά παιδιά που στερούνται γλωσσικών δεξιοτήτων να επικοινωνήσουν. Με πολλή αφοσίωση και σκληρή δουλειά, εκείνη και ο γιος της άρχισαν να επικοινωνούν για πρώτη φορά. Δεν είχε ποτέ φανταστεί ότι εκείνος θα μπορούσε να την ακούσει ή να καταλάβει τι του έλεγε ή τι έλεγαν οι άνθρωποι γύρω του αλλά, όπως αποδείχτηκε, εκείνος μπορούσε να τα κάνει όλα αυτά, χωρίς ωστόσο να μπορεί να το πει.
Αφού αφηγήθηκα το ντοκιμαντέρ, ήμουν τόσο συγκινημένη από την ιστορία του Keli που αισθάνθηκα ότι έπρεπε να κάνω κάτι περισσότερο. Δεν μπορούσα να ξεχάσω αυτή την εμπειρία και να συνεχίσω απλώς της ζωή μου, έχοντας μάθει κάποια πράγματα για τον αυτισμό, ο οποίος εξακολουθεί να αποτελεί μια πολύ μυστηριώδη πάθηση, για την οποία δεν υπάρχει θεραπεία. Υπάρχουν πολλά αυτιστικά άτομα που στερούνται γλωσσικών δεξιοτήτων και έχουν λαμπερό μυαλό, αλλά είναι πλήρως εγκλωβισμένα μέσα στο σώμα τους.
Κράτησα επαφή με την Margaret, και η ιδέα για το Golden Hat Foundation προέκυψε από ένα ποίημα που μου έστειλε και το οποίο είχε γράψει ο Keli μαζί με τη δ
Keywords
Τυχαία Θέματα