Πλούσιο κέικ σοκολάτας με γκανάς σοκολάτας έτοιμο σε λιγότερο από 30 λεπτά

11:15 1/6/2014 - Πηγή: Queen.gr

Μια συνταγή για λαχταριστό κέικ σοκολάτας, μαγειρεμένο γρήγορα στα μικροκύματα.

Δέκα υλικά αναμειγνύονται εύκολα και γρήγορα σε 3 βήματα σε αυτήν την απλή συνταγή, ιδανική για όταν θέλετε σπιτικό γλυκό πολύ πολύ γρήγορα.

Υλικά
125 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
1 φλιτζάνι ψιλή ζάχαρη
1 φλιτζάνι

γάλα
1 και 1/ 2 φλιτζάνι κοσκινισμένο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/4 του φλιτζανιού κοσκινισμένο κακάο σε σκόνη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κοσκινισμένη μαγειρική σόδα
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
νιφάδες λευκής και μαύρης σοκολάτας

Για το ganache σοκολάτας
200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα, σπασμένη σε κομμάτια
1/3 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος με 35-50% περιεκτικότητα σε λιπαρά

Εκτέλεση
1. Λαδώστε ελαφρά μια στρογγυλή, που μπαίνει σε φούρνο μικροκυμάτων, φόρμα για κέικ διαμέτρου 23 εκατοστών. Σε ένα πυρίμαχο μπολ βάλτε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το γάλα. Μαγειρέψτε τα στα μικροκύματα στο 100% της ισχύος για περίπου 3 λεπτά μέχρι να λιώσει το βούτυρο, ανακατεύοντας στο μέσο του χρόνου ψησίματος. Αφήστε το μείγμα σας 2 λεπτά να κρυώσει.
2. Προσθέστε στο μείγμα βουτύρου το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα λείο ομοιογενές μείγμα. Προσθέστε τα αυγά και ανακατέψτε. Χύστε το μείγμα σας στη φόρμα και μαγειρέψτε στα μικροκύματα στο 100% της ισχύος για επτάμισι λεπτά περίπου μέχρι από πάνω το κέικ να σκληρύνει ελαφρά και να ξεκολλάει από τη φόρμα. Αφήστε το 5 λεπτά να κρυώσει και ξεφορμάρετέ το για να κρυώσει τελείως.
3. Για το γκανάς σοκολάτας μαγειρέψτε στα μικροκύματα στο 100% της ισχύος μαζί σε ένα μπολ τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος για 2-3 λεπτά (ανακατεύοντας ανά 1 λεπτό με ένα μεταλλικό κουτάλι) μέχρι η σοκολάτα να λιώσει. Αφήστε τη σοκολατένιας σας σάλτσα να κρυώσει για 15 λεπτά και να πήξει ελαφρά και στη συνέχεια περιχύστε το κέικ σας με αυτήν. Πασπαλίστε με τις νιφάδες σοκολάτας, αφήστε το γλυκό σας να «ξεκουραστεί» λίγο και σερβίρετε.

Keywords
Τυχαία Θέματα