Παίζοντας στο "Λυκόφως" για 24 ώρες

18:17 8/4/2012 - Πηγή: Queen.gr

Συγγραφείς, σκηνοθέτες, ηθοποιοί σε 24 ώρες γράφουν, σκηνοθετούν και ερμηνεύουν πρωτότυπα θεατρικά έργα σε μια ενιαία παράσταση 90 λεπτών.

Το 1995 στη Νέα Υόρκη, η παραγωγός Tina Fallon είχε την ιδέα να ενώσει για πρώτη φορά δημιουργικούς ανθρώπους από τον χώρο του θεάματος και να τους βάλει να δουλέψουν πειραματικά υπό χρονική πίεση. Αρχικά σκόπευε να το κάνει μία φορά, αλλά τόσα χρόνια και πάνω

από 300 έργα μετά, το εγχείρημα συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία στη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Λος Άντζελες, το Σικάγο, τη Βόννη και την Αθήνα. Το 24 Hour plays συνεργάζεται πια με διάφορους γνωστούς οργανισμούς από το Urban Arts Partneships μέχρι το Old Vic του Kevin Spacey. Αμέτρητοι γνωστοί ηθοποιοί, συγγραφείς, σκηνοθέτες έχουν συμμετάσχει: Julianne Moore, Philip Seymour Hoffman, Jennifer Aniston, Brian Cox, America Ferrera, Josh Hartnett, Ashton Kutcher, Kwame Kwei-Armah, Sienna Miller, Demi Moore, Cynthia Nixon, Rosie Perez, Sam Rockwell, Josie Rourke, Brooke Shields, Kevin Spacey, Julia Stiles, Vince Vaughn, Dominic West, Elijah Wood, Rosie Perez, Benjamin Bratt, Liev Schreiber,Kyra Sedgewick, Marisa Tomei.

Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα το «THE 24 HOUR PLAYS» προσγειώθηκε στο Θέατρο Τζένη Καρέζη, την Τρίτη 3 Απριλίου, όπου και πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και απέδειξε ότι όλα μπορούν να γίνουν μέσα σε 24 ώρες, αρκεί να το τολμήσεις. Η Λυκόφως, μετά την πρώτη εξαιρετικά επιτυχημένη καλλιτεχνικά και εμπορικά διοργάνωση στο Χώρα το 2010, επανέρχεται ακόμα πιο δυναμικά και παρουσιάζει ένα πρωτότυπο θέαμα που λάτρεψαν συντελεστές και κοινό. Σπουδαίοι έλληνες καλλιτέχνες, καταξιωμένοι και ανερχόμενοι, συνδιαλέγονται και ενώνουν τις δυνάμεις τους, σε μία θεατρική πρόκληση, ένα θεατρικό παιχνίδι έμπνευσης που παρουσιάζεται για μία μόνο μέρα. Νέο ραντεβού για άλλη μία μοναδική παράσταση την Τρίτη 10 Απριλίου 2012, με διαφορετικούς συντελεστές.

Ξεχάστε όσα ξέρατε για το ανέβασμα μιας παράστασης: μήνες για συλλογή υλικού και συγγραφή έργου, σκηνοθετικές σημειώσεις και πρόβες από 50 έως 90 ημέρες. Μπορεί η ιδέα της συγγραφής θεατρικού έργου και της παράστασής του σε ένα 24ωρο να φαντάζει αδύνατη αλλά τελικά όλα είναι εφικτά. Στο 24 hour plays οι συγγραφείς πρέπει να γράψουν και οι υπόλοιποι συντελεστές να ανεβάσουν ένα θεατρικό έργο, έστω και μονόπρακτο των 15-20 λεπτών, μέσα σε 24 ώρες. Μιλώντας με τον παραγωγό της Λυκόφως, Γιώργο Λυκιαρδόπουλο, μεταξύ άλλων μας περιέγραψε την όλη διαδικασία, λέγοντας, «το 24 Hour Plays είναι μια πολύ δυνατή εμπειρία η οποία – λόγω της μεγάλης πίεσης χρόνου και του μεγάλου αριθμού συντελεστών – φέρνει διαφορετικούς καλλιτέχνες πιο κοντά οι οποίοι δημιουργούνε ένα ανέλπιστα καλό αποτέλεσμα γεμάτο θετική ενέργεια»

Η διαδικασία άρχισε το βράδυ της Δευτέρας 2 Απριλίου στις 21:00 στο θέατρο, όπου συναντήθηκαν όλοι οι συντελεστές που έλαβαν μέρος.
Κάθε ηθοποιός έφερε ένα αντικείμενο και ένα κοστούμι μαζί του, είπε τι ικανότητες έχει και τι θα ήθελε να παίξει. Οι συγγραφείς με έναυσμα τους σ

Keywords
Τυχαία Θέματα