Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων: Αν έπρεπε να φύγεις από τον τόπο σου τι θα έπαιρνες μαζί σου;

Ο ξεριζωμός, το άγνωστο και ο φόβος ενός πρόσφυγα, μέσα από τα μάτια διασήμων αλλά και μη.

Δεν είναι λίγες οι φορές που όλοι μας έχουν κάτσει αναπαυτικά στο καναπέ μας, μέσα στη ζεστασιά του σπιτιού μας παρακολουθώντας συγκλονιστικές εικόνες από μακρινές χώρες ή ηπείρους αναστενάζοντας με στενοχώρια "Μα γίνονται αυτά;".
Αλήθεια πόσες φορές βάλατε τον εαυτό σας στη θέση ενός παιδιού που με την οικογένειά του αναγκάζεται να φύγει από το σπίτι του, από τον τόπο του, από την χώρα του προκειμένου να ξεφύγει από την φρίκη του πολέμου; Γνωρίζετε πως κάθε λεπτό 8 άνθρωποι αφήνουν τα πάντα

πίσω τους για να ξεφύγουν από τον εφιάλτη του πολέμου και των διώξεων;

Εσείς αλήθεια τι θα κάνατε;

Αύριο 20 Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων. Δεκάδες χιλιάδες κόσμου αφιερώνουν λίγο από τον χρόνο τους για να αναγνωρίσουν και να τιμήσουν την συμβολή των προσφύγων όλων όσοι ξεριζώθηκαν με βία από τα σπίτια τους.
Φέτος η Ύπατη Αρμοστεία της Ελλάδας (www.unhcr.gr) δημιούργησε ένα φωτογραφικό άλμπουμ στην κεντρική ιστοσελίδα της όπου συγκέντρωσε όλες τις φωτογραφίες από προσωπικότητες του καλλιτεχνικού, αθλητικού και δημοσιογραφικού χώρου που θα απεικονίζονται με το πιο σημαντικό πράγμα που θα έπαιρναν μαζί τους αν ξαφνικά έπρεπε να εγκαταλείψουν τη χώρα τους.

Ανάμεσα στου Έλληνες που συμμετείχαν στην εκστρατεία (www.unhcr.gr/1family) είναι ο Γιώργος Νταλάρας, ο Δημήτρη Πιατάς αλλά και η Γωγώ Μπρέμπου ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρχε συμμετοχή και ανθρώπων που δεν έχουν καμία σχέση με τη δημοσιότητα αλλά έδωσαν το παρών σε αυτή την τόσο σημαντική προσπάθεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα