Όταν το παιδί μας, λέει πονάω, πρέπει να το ακούμε!

Είναι πολύ σημαντικό να μπορεί το παιδί σου να σου πει τι αισθάνεται! Είναι πολύ σημαντικό ένα παιδί να γνωρίζει πως στον πόνο, ο γιατρός είναι εκείνος που έχει την λύση!

Με τον Φίλιππο, έχω μάθει να λέω αλήθειες. Να μιλάω ειλικρινά, να μην «ζωγραφίζω με τα λόγια» να είμαι συνεπής σε αυτά που θα πω και να ανταποκρίνομαι σε αυτά που θα πει και εκείνος.

Άκουσε το παιδί σου... Σου λέει πάντα αλήθεια αν έτσι το έμαθες και εσύ.

Αν δεν του είπες για τους δράκους που έρχονται σπίτι και παίρνουν τα κακά παιδιά, αν δεν τον τρόμαξες με τον λύκο όταν δεν τρώει το φαγητό

του και απλά του λες τα πράγματα όπως είναι από τοτε που γεννήθηκε, αυτό θα εισπράξεις.

ΑΛΗΘΕΙΑ

Χθες, ο Φίλιππος, πόναγε. Και όταν πονάει, δεν το προσπερνάω σαν να είναι ένα παιχνίδι για να τραβήξει την προσοχή μας!

Όταν ο Φίλιππος θα πει πως πονάει, έτσι είναι. Όταν ο Φίλιππος ζητήσει να πάμε στον γιατρό, καταλαβαίνω πως αυτό πρέπει να γίνει.

Έτσι, για άλλη μία φορά, παρόλο που κάποιος θα μπορούσε να μου πει «υπερβολές, ή μην ασχολήσε» έκανα αυτό που ήθελε να γίνει. Δεν το προσπέρασα το γεγονός αν και κανένα σημάδι ίωσης δεν είχαμε.

Και τελικά για άλλη μία φορά έλεγε απλά αλήθεια. Συνεργάστηκε άψογα με την γιατρό, έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει για να βρούμε την αιτία του πόνου και με έπεισε πως, αυτή η σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε ήδη αναπτύξει, είναι ίσως επένδυση για την ζωή μας γενικότερα!!!

Να το ακούτε το παιδί σας!

Ποτέ δεν θα σας πει ψέμματα, μόνο αν εσείς του δείξετε τον τρόπο!

Keywords
Τυχαία Θέματα