Όταν με κυνήγησε δεν ήμουν έτοιμη. Όταν έκανα κίνηση με απέρριψε!

22:59 2/6/2013 - Πηγή: Queen.gr

Το Queen.gr απαντά στα γράμματά σας

Το γράμμα της αναγνώστριας
Αγαπητή Queen,

Θα ήθελα την πολύτιμη βοήθειά σου. Πριν από περίπου δυο μήνες βγήκα με τη φίλη μου και δυο φίλους της από τη σχολή. Περάσαμε πολύ όμορφα και ουσιαστικά κατέληξε σαν double date. Το παιδί που μου άρεσε μου πήγαινε κόντρα και αυτό με ερέθιζε. Ήμουν όμως σε σχέση 3,5 χρόνια και δεν εκδήλωσα

κάτι παραπάνω, απ'το ότι πέρασα υπέροχα. Μετά από κανα-δυο μέρες με έκανε add στο facebook και ενώ μιλούσαμε, μου έδωσε τον αριθμό του να τον πάρω τηλέφωνο. Βρεθήκαμε κανα-δυο φορές έξω, χαλαρά για βόλτα, ήταν πολύ καλός μαζί μου και είχε απίστευτο χιούμορ. Η σχέση μου ήταν στα τελειώματά της, γιατί είχε φθαρεί πολύ από τον χρόνο και δεν ένιωθα πλέον ερωτευμένη, αλλά δεν μπορούσα να τον χωρίσω γιατί τον αγαπούσα υπερβολικά. Σιγά-σιγά όμως άρχισα να νιώθω πεταλούδες στο στομάχι για τον άλλο και αποφάσισα να πάρω τη μεγάλη απόφαση και να του ανακοινώσω ότι η σχέση μας έχει τελειώσει.
Εν τω μεταξύ, με τον άλλο δεν είχε γίνει τίποτα, απλά βγαίναμε φιλικά, γελούσαμε και περνούσαμε ωραία. Πολλές φορές πήγαινε να κάνει κίνηση, να με φιλήσει ή απλά έριχνε υπονοούμενα, εγώ όμως ήμουν αρκετά απόμακρη, γιατί δεν ήθελα να κάνω κάτι που θα πληγώσει τον φίλο μου, αλλά δεν του είχα πει ότι ήμουν σε σχέση, επειδή ο φίλος του το ήξερε και επομένως θα του το είχε πει. Τελικά, πέρασαν μερικές μέρες και δυο, τρία ραντεβού και χώρισα με τον καλό μου. Βγήκα με τον καινούριο και φιληθήκαμε, αλλά εξακολουθούσα να είμαι λίγο απόμακρη γιατί ένιωθα περίεργα. Με έπαιρνε τηλέφωνα και δεν του απαντούσα για δυο μέρες και τον έπαιρνα την τρίτη μέρα, γιατί δεν ήμουν σίγουρη ακόμα για τα αισθήματά μου. ΄Ωσπου μια μέρα κατάλαβα ότι ήμουν τρελά ερωτευμένη μαζί του και του έστειλα μήνυμα "θέλω να μιλήσουμε", για να του πω πως έχει η κατάσταση και πως νιώθω για εκείνον. Μετά από δυο-τρεις μέρες βγήκαμε, αλλά δεν κατάφερα να του μιλήσω, γιατί ήμασταν με παρέα. Και ενώ ήμασταν μες στα μέλια, του στέλνω μήνυμα την επόμενη μέρα κι εκεί που με ρωτούσε τί κάνω, μου λέει εντελώς ξαφνικά "καλύτερα να μείνουμε φίλοι". Παγώνω και του λέω ότι δεν με άφησε να του μιλήσω πρώτα. Βρισκόμαστε την επόμενη μέρα από κοντά. Μου είπε ότι δεν ταιριάζουμε και ότι η κατάσταση ήταν πολύ φλου, ενώ αυτός ψάχνει για κάτι σοβαρό και δεν του αρέσουν τα παιχνίδια. Τότε του εξήγησα πως είχε η κατάσταση και για ποιο λόγο ήμουν τόσο απόμακρη και δεν απαντούσα στα τηλέφωνά του. Μου είπε ότι με συμπαθεί πολύ, αλλά δεν ήταν καλό το timing.
Την επόμενη μέρα του έστειλα ένα τεράστιο-μήνυμα έκθεση που του εξηγούσα όσα δεν πρόλαβα να του πω από κοντά. Δεν μου απάντησε, αλλά τον πήρα τηλέφωνο και μιλήσαμε για λίγο, -πολύ ευγενικά και χαλαρά- χωρίς όμως να αναφέρει κάτι συγκεκριμένο σαν απάντηση στο μήνυμα. Ήταν η πιο άσχημη εβδομάδα της χρονιάς, γιατί είχα λιώσει στο κλάμα. Μέχρι που ένα βράδυ αποφασίζω να του κάνω το αγαπημένο του γλυκό, ως ένδειξη ότι τον νοιάζομαι, μου αρέσει και δεν θα τον γράψω ξανά. Ήθελα να του κάνω έκπληξη κι έτσι τον πήρα τηλέφωνο να τον ρωτήσω πότε θα είναι σπίτι για να του δώσω κάτι. Δεν μπορούσε την πρώτη μέρα, επειδή ήρθε η μάνα του. Τη δεύτερη μέρα κάτι του έτυχε, την τρίτη θα έγραφε πρόοδο στη σχολή κι ήθελε να διαβάσει. Δεν άντεξα να περιμένω άλλο και το γλυκό θα χάλαγε, ώσπου ένα βράδυ μέσα στα άγρια χαράματα τα παίρνω στο κρανίο και πάω απ'το σπίτι του να τον βρω, λέγοντας από μέσα μου ότι "αν δεν συγκινηθεί και τώρα, επειδή είναι ευαίσθητη ψυχή και αρκετά ρομαντικός, κάτι άλλο συμβαίνει". Όντως φτάνω στο σπίτι του ξημερώματα και μου είπε πάλι τα ίδια, του είπα ότι όλα αυτά μου ακούγονται δικαιολογίες και θέλω μια εξήγηση για αυτήν την απότομη αλλαγή συμπεριφοράς, όμως επέμενε. Και αυτό που μου είπε ήταν ότι αν τον έκανα να νιώσει όπως στην αρχή, τότε θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Όμως ακόμη στην αρχή ήμασταν, αφού πριν ένα μήνα δεν τον ήξερα και μέσα σε δυο εβδομάδες είχαμε βγει μόνο(!) δυο φορές οι δυο μας (και 2-3 φορές με παρέα, αν πιάνεται). Οι φίλες μου λένε ότι κάτι άλλο συμβαίνει, ίσως έχει βρει άλλη. Αλλά δεν ξέρω τι να υποθέσω.
Το ξέρω ότι ήμουν αρκετά απόμακρη στην αρχή και δεν τον έπαιρνα τηλέφωνο, αλλά με αυτές τις κινήσεις δεν του έδειξα ότι ενδιαφέρομαι πραγματικά; Η αλήθεια είναι ότι μία από τις δύο φορές που βγήκαμε, πήγαμε σπίτι του και πήγε να γίνει κάτι, όμως κόμπλαρα και δεν ένιωθα έτοιμη. Και ίσως να ξενέρωσε και για αυτό. Ένας φίλος μου μου είπε ότι απλά ήθελα να πάει μαζί μου κι αφού δεν έγινε, ξενέρωσε. Όμως δεν είναι τέτοιος τύπος, όσες φορές έχουμε συζητήσει, μου έχει αποδείξει με μεγάλη επιτυχία ότι είναι πολύ ώριμος (είναι 25 κι εγώ 20).
Δεν θέλω να χάσω την παρέα του, γιατί έχει όλα όσα ψάχνω σε έναν άντρα. Είναι πανέξυπνος, δημιουργικός, ρομαντικός με απίστευτο χιούμορ και ώριμος! Μπορώ να τον κερδίσω πίσω;;; Ποιά είναι η άποψή σου; Τί πρέπει να κάνω;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Υ.Γ.: Από εκείνο το πρωί που πήγα σπίτι του, δεν τον ξαναενόχλησα. Εκείνος μόνο μου έστειλε μήνυμα στο facebook για μια εξυπηρέτηση που ήθελε να του κάνω, αλλά τελικά δεν μπορούσα.


Η απάντηση του Queen.gr
Aγαπητή φίλη, δυστυχώς αυτά συμβαίνουν στη ζωή. Πολλές φορές γνωρίζουμε ανθρώπους που μας δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον και θα μπορούσαν ίσως να μας αρέσουν αλλά δεν είμαστε σε φάση ή το θεωρούμε δεδομένο εκείνη τη στιγμή. Εσύ είχες κάτι άλλο στο μυαλό σου και απλά τον άφηνες να ασχολείται.
Όταν έπαψε να σε βολεύει η άλλη κατάσταση ουσιαστικά πέρασες στο μυαλό σου την άλλη εναλλακτική. Αυτόν που ήξερες ότι είναι εκεί και περιμένει. Δεν είναι πάντα έτσι. Το ότι σου έδειχνε μεγάλο ενδιαφέρον και προσπαθούσε, δεδομένου του ότι δεν γνωριζόσασταν καιρό, δείχνει ενθουσιασμό μεν αλλά δεν σημαίνει και έρωτα.
Παράλληλα, είναι ελέυθερο παιδί και μπορεί να βγαίνει και να γνωρίζει ανθρώπους, άλλες κοπέλες. Την ίδια στιγμή να ξέρεις ότι η αδιάφορη, χωρίς συγκεκριμένη ανταπόκριση συμπεριφορά σου θα τον είχε ξενερώσει αρκετά. Τον εκτίμησες κατόπιν εορτής και αφού σε απέρριψε κατά κάποιο τρόπο.
Επίσης, όταν πήγε και πάλι μετά από όλα αυτά να γίνει κάτι εσύ το σταμάτησες. Σκέψου, λίγο. Μπες στη θέση του και φαντάσου να κυνηγάς κάποιον που σε γράφει. Που ύστερα στου δείχνει μεν ενδιαφέρον και σταματά. Κάποιον που ξαφνικά σου στέλνει ένα κατεβατό από το πουθενά. Δεν ήσασταν στην ίδια φάση και αυτό περιπλέκει τα πράγματα.
Ξαφνικά συνειδητοποίησες πως είσαι τρελά ερωτευμένη μαζί του.... Γίνεται;
Το να πας έτσι σπίτι του ξαφνικά, πάλι δεν είναι λογικό. Δεν είχατε και κάτι ενώ συν τοις άλλοις σε απέφευγε. Καλός ο ρομαντισμός αλλά οι ταινίες δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καλό και το γλυκό αλλά υπερβολική προσπάθεια. Όσα γλυκά και να μας φέρει κάποιος που δεν μας κινεί το ενδιαφέρον πια δεν αλλάζουν κάτι.
Κοίταξε. Δεν το ξεκίνησες μεν καλά, αλλά μετά έπεσες με τα μούτρα πιο πολύ από ό, τι θα άντεχε κανείς. Από την αδιαφορία πέρασες στιν υπερβάλλοντα ζήλο. Είναι πιθανό να έχει βρει κάτι άλλο ή γενικά να μην ενδιαφέρεται πια μιας και ούτως ή άλλως δεν σε ήξερε αρκετά. Καλό είναι να μην κάνεις τίποτα. Ξέρει ότι τον θες. Τραβήξου αξιοπρεπώς στη γωνί σου και ηρέμησε. Αν θελήσει ξέρει που να σε βρει. Όσο τρέχεις τα κάνεις χειρότερα. Το ότι σου ζήτησε χαρη δείχνει ότι δεν σε αποφεύγει σαν κοπέλα άρα είναι καλό. Αν σου ξαναμιλήσει, μπορείς να προσπαθήσεις να ξαναρχίσεις επαφές χωρίς να εκδηλωθείς.

Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα