Όλα όσα έγιναν στην κηδεία της Whitney Houston

Το τελευταίο αντίο στην αδικοχαμένη ντίβα της ποπ ειπώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο New Jersey, παρουσία συγγενών και φίλων, διάσημων και μη.

Το ανθοστολισμένο φέρετρο της Whitney Houston έφτασε σήμερα το μεσημέρι και ώρα 12 (Αμερικής) στην εκκλησία όπου είχε πρωτοακουστείη φωνή της μεγάλης τραγουδίστριας, την New Hope Baptist Church στο Newark του New Jersey, στην οποία

η Houston ήταν μέλος της χορωδίας ως παιδί.

Από νωρίς άρχισαν να καταφτάνουν οι συγγενείς της και μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής -και όχι μόνο- βιομηχανίας, ώστε να αποτίσουν φόρο τιμής και να συνοδεύσουν την αδικοχαμένη τραγουδίστρια στην τελευταία της κατοικία. Όλοι τους έμειναν σιωπηλοί καθώς τρεις αστυνομικοί μετέφεραν το ασημένιο φέρετρο της Houston στην εκκλησία, στολισμένο με λευκά τριαντάφυλλα και μωβ κρίνους, ενώ η χορωδία του ναού τραγουδούσε απαλά «Whitney, Whitney, Whitney» υπό τους ήχους του εκκλησιαστικού οργάνου.

Η 18χρονη κόρη της Houston και του πρώην άντρα της Bobby Brown, Bobbi Kristina -η οποία και εθεάθη για πρώτη φορά μετά την κατάρρευσή της και την εσπευσμένη είσοδό της στο νοσοκομείο μετά τα νέα του θανάτου της μητέρας της- έφτασε στο Whigham Funeral Home μαζί με την δακρυσμένη γιαγιά της και μητέρα της μεγάλης τραγουδίστριας, Cissy Houston. Λίγο αργότερα τις ακολούθησαν ο επί χρόνια πιστός φίλος και μέντορας της Houston, Clive Davis και η ξαδέρφη της και διάσημη μουσική περσόνα Dionne Warwick.

Ολόκληρη η οικογένεια της Houston συνοδευόταν από σώματα της αστυνομίας που κρατούσαν μακριά τους δεκάδες φαν που είχαν μαζευτεί από πολύ νωρίς έξω από την εκκλησία, και άφηναν ο καθένας το δικό του «δώρο»στη μνήμη της Houston, είτε αυτό ήταν μια ανθοδέσμη, είτε ένα αναμμένο κερί, είτε γράμματα αγάπης.

Στην κηδεία παρευρέθηκαν επίσης ο τελευταίος σύντροφος της Whitney, Ray-J, με τον οποίο είχαν μια σχέση γεμάτη χωρισμούς και επανενώσεις, μαζί με την αδερφή του και διάσημη τραγουδίστρια Brandy, καθώς και ο ηθοποιός Kevin Costner, ο οποίος είχε συμπρωταγωνιστήσει με την τραγουδίστρια στην κλασική πλέον ταινία «Ο Σωματοφύλακας». O Kevin στον αποχαιρετιστήριο λόγο του για τη Whitney είπε ιστορίες για τη γνωριμία τους όπως ότι «I will always love you» δεν ήταν στον αρχικό σχεδιασμό της ταινίας και πως πολλοί αμφισβητήσαν την επιλογή της Whitney για το Bodyguard, αλλά ήταν η μοναδική που μπορούσε να δώσει μία τέτοια σπουδαία ερμηνεία.

Μια πλειάδα αστέρων της μουσικής, μεταξύ των οποίων ο David Bowie, η Oprah Winfrey, ο Elton John, η Janet Jackson, ο Jay-Z με την Beyonce, η Mariah Carey και ο R Kelly ήταν στην κηδεία σε σημείο που ο Ricky Minor είπε στο τέλος της κηδείας ότι στο χώρο υπήρχαν πιο πολλά αστέρια και από τα Grammys. Η Alicia Keys με δάκρυα στα μάτια και ο Stevie Wonder τραγούδησαν στη μνήμη της Houston, ενώ η Aretha Franklin, την οποία η Houston αποκαλούσε χαϊδευτικά "Aunt Ree" δεν μπόρεσε τελικά να παραστεί και να συμμετάσχει στην τελετή μιας και ήταν πολύ άρρωστη για να ταξιδέψει. Ο
Keywords
Τυχαία Θέματα