Οι καλύτερες γυναικείες συμμορίες (του σελιλόιντ)

19:47 8/3/2012 - Πηγή: Queen.gr

Η γυναικεία φιλία μπορεί να έχει αμφισβητηθεί πολλές φορές, υπήρξαν όμως κάποιες ταινίες που την εξύμνησαν με τον καλύτερο τρόπο αποδεικνύοντας την δύναμή της.

Ένα από τα διασημότερα κλισέ στην ιστορία, είναι πως μεταξύ γυναικών δεν μπορεί να υπάρξει φιλία. Ναι, έχουμε δει επικές «γυναικομαχίες», ναι δεν είναι λίγες οι φορές που η ζήλεια έχει καταστρέψει φιλίες μεταξύ γυναικών και τα πισώπλατα μαχαιρώματα είχαν την τιμητική τους, αλλά τίποτε από όλα αυτά δεν είναι αρκετό για να υποστηρίξει αυτή την άποψη. Τα ίδια έχουν γίνει και μεταξύ αντρών, τα ίδια και μεταξύ και των δύο φύλων.

Αν,

ωστόσο, εξακολουθείτε να είστε καχύποπτοι κάθε φορά που ακούτε για γυναικεία φιλία και το μυαλό σας πηγαίνει κατευθείαν στην ίντριγκα και τη δολοπλοκία, υπάρχουν μερικές ταινίες που θα σας αλλάξουν γνώμη. Μερικές κλείνουν 20ετία, άλλες είναι πιο πρόσφατες, κάποιες έχουν στους πρωταγωνιστικούς ώριμες, μέχρι και αρκετά ηλικιωμένες γυναίκες ενώ κάποιες άλλες φρέσκα κορίτσια με εφηβικά προβλήματα. Όλες τους όμως έχουν έναν κεντρικό άξονα. Την γυναικεία φιλία και την βαθιά αγάπη μεταξύ των φιλενάδων, που μπορεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και να βάλει στην άκρη οποιαδήποτε προβλήματα. Και πιστέψτε μας, σε αυτή την περίπτωση η τέχνη μιμείται τη ζωή.

The Sisterhood of the Traveling Pants (2005)
Ένα τζιν παντελόνι είναι το μόνο που ενώνει τις τέσσερις κολλητές που κάνουν ξεχωριστές καλοκαιρινές διακοπές σε διάφορα σημεία του κόσμου, το οποίο ταιριάζει τέλεια σε όλες και το στέλνουν μεταξύ τους καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Κλάμα, γέλιο, έρωτες, οικογενειακά θέματα, απ' όλα έχει η ιστορία, με το Αιγαίο να πρωταγωνιστεί σε μια από τις ιστορίες και τέσσερις πρωταγωνίστριες που εξελίχθηκαν, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο, σε celebrities του Hollywood: Blake Lively, Alexis Bledel, America Ferrera, Amber Tamblyn. Όλοι κάθεστε και το βλέπετε μέχρι το τέλος όταν το βάζει η τηλεόραση (τουλάχιστον 3 φορές τον χρόνο) και το ξέρουμε, δεν χρειάζεται να κρύβεστε. Κι εμείς αυτό κάνουμε.

Beaches (1988)
Μια ζάμπλουτη, κακομαθημένη ντεμπιτάντ και μία κυνική κωμικός που προσπαθεί να βγάλει τα προς το ζην, μοιράζονται μια ταραχώδη, έντονη αλλά δυνατή φιλία από την παιδική τους ηλικία μέχρι σήμερα, με ότι φέρνει αυτή μαζί της. Από τις πλέον κλασικές ταινίες για την πραγματική γυναικεία φιλία, με τα καλά και τα κακά της, με δύο εκπληκτικές ηθοποιούς. Barbara Hershey και Bette Midler σε ρεσιτάλ ερμηνείας και γυναικείας ιδιοτροπίας.

Friends with Money (2006)
Η Olivia χάνει τη δουλειά της και ξαφνικά αρχίζει να νιώθει ανασφάλεια τόσο για τη ζωή της όσο και για τη σχέση της με τις τρεις, πετυχημένες καριερίστες κολλητές της. Αυτή η μικρή και κάπως υποτιμημένη ταινία της Nicole Holofcener μπορεί να πέρασε απαρατήρητη, αλλά η ρεαλιστική και ειλικρινής της ματιά πάνω στη γυναικεία φιλία είναι απρόσμενα συγκινητική. Επίσης απρόσμενο και συγκινητικό, αλλά και πολύ διασκεδαστικό, είναι να βλέπεις τέσσερις σταρ του Hollywood μιας
Keywords
Τυχαία Θέματα