Οι Ιεροεξεταστές του ΣΚΑΪ

15:44 7/3/2012 - Πηγή: Queen.gr

Πόσο, μα πόσο αντιπαθητικούς κάνει τους δημοσιογράφους του σταθμού η καμπάνια του ΣΚΑΪ. Ρωτούν την κ. Κοσιώνη, η οποία κάθεται ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, σε ένα πολυτελές ρεστοράν με φόρεμα – κομπινεζόν, αν της άρεσε το φαγητό και εκείνη λέει «όχι». «Οι δημοσιογράφοι μας είναι πάντα ειλικρινείς» καυχιέται ο ΣΚΑΪ. Μα, Σκάι μου, επί του προκειμένου οι δημοσιογράφοι σας είναι εξαιρετικά αγενείς.

Αλλού βλέπουμε τον κ. Παπαδημητρίου σε ένα ασανσέρ, με ένα ζευγάρι επίσης. Σταματάει το ασανσέρ, σβήνουν τα φώτα του και ο κ. Παπαδημητρίου με το κινητό του συνεχίζει

την ανάγνωση της εφημερίδας του. «Οι δημοσιογράφοι μας είναι πάντα ψύχραιμοι» μας λέει με χαρά ο ΣΚΑΪ. Και πάλι καλό μου κανάλι, το να μένεις στα σκοτάδια, σε ένα ασανσέρ και λίγο πριν συναντήσεις τον Κύριο και δημιουργό σου, να νοιάζεσαι να ξέρεις τα νέα μη και δεν τον ενημερώσεις, το βλέπω όχι ως ψυχραιμία αλλά ως γαϊδουρινή αναισθησία και ως ανικανότητά σου να επικοινωνήσεις με το περιβάλλον.

Ο Άρης Πορτοσάλτε, κάθεται σε ένα σινεμά ή θέατρο, θα σας γελάσω, χωρίς το περιβόητο ζευγάρι αυτή τη φορά, διότι ανανεώνονται και οι κομπάρσοι στις υπερπαραγωγές. Τον ρωτάνε τι ώρα είναι και εκείνος ρωτάει όσους κάθονται γύρω του πριν απαντήσει, πολύ σίγουρος πια για την ώρα ακριβώς. «Οι δημοσιογράφοι μας διασταυρώνουν πάντα την είδηση». Επίσης δεν την αξιολογούν κιόλας, διότι αν είναι να σπάσεις τα νεύρα μιας ολόκληρης αίθουσας για το αν είναι παρά πέντε ή παρά τρία, σπαστικό και κολλημένο σε λένε, όχι ογκόλιθο της δημοσιογραφίας.

Τους αγαπημένους Λυριτζή και Οικονόμου, να τρώνε βρώμικα, δε τους χαλάει το δικό τους τρέιλερ. Ίσως διότι παραμένουν ανθρώπινοι με το πάθος μιας ομάδας. Με συναισθήματα. Με ανθρωπιά. Όλοι οι άλλοι; Ιεροεξεταστές της είδησης! Ειλικρινείς, ψύχραιμοι, υπέρ της καθαρότητας του δόγματος – είδησης, με κάθε κόστος. Ακόμα και της θυσίας της ανθρωπιάς, με υπέρ διαφήμιση της κοινωνικής αναλγησίας ως καθαρόαιμο επαγγελματισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα