Να γυρίσω στον πρώην μου που με εκλιπαρεί ή να ρισκάρω και να συνεχίσω τη ζωή μου;

16:04 3/1/2013 - Πηγή: Queen.gr

Το Queen.gr απαντά στις αναγνώστριές του

Το γράμμα της αναγνώστριας

Αγαπητό μου Queen! Βρίσκοντας τυχαία το site σας και διαβάζοντας της ιστορίες των αναγνωστριών αποφάσισα να σας στείλω κι εγώ την δικιά μου μιας και είμαι πολύ μπερδεμένη αυτό το διάστημα και η γνώμη σας μπορεί να με βοηθήσει... Είχα μια σχέση 3 χρόνων η οποία είχε περάσει πολλά προβλήματα και για την οποία είχα κάνει πολλά πράγματα αλλά ο πρώην μου έπαιζε τον αδιάφορο κλπ τσακωνόμασταν και χωρίζαμε κάθε τρεις

και λίγο τα 2 πρώτα χρόνια μέχρι που βαρέθηκα σταμάτησα να ασχολουμε και να προσπαθώ όπου πάει πάει είπα,κι εκεί ακριβώς έκανε στροφή 180 !
Άλλος άνθρωπος!Να ενδιαφέρεται,να προσπαθεί, αυτός να κάνει κινήσεις να τα ξαναβρούμε όταν τσακωνόμασταν και "χωρίζαμε"(αν και μειώθηκαν οι τσακωμοί) αλλά πια ήταν αργά...δεν μουν πια ερωτευμένη μαζί του αλλά και πάλι προσπάθησα! Μέχρι που έφυγα για σπουδές εκτός Αθηνών,οι σκηνές ζηλειας και οι τσακωμοί αυξήθηκαν!Δεν μπορούσα κάθε μέρα τα ίδια και τα ίδια και το τελείωσα! Παράλληλα γνώρισα κι ένα άλλο παιδί που νόμιζα ότι είμαστε μαζί μέχρι που μου ξεκαθάρισε ότι δεν έχουμε σχέση αλλά κάτι λίγο πιο ελεύθερο πράγμα που δεν ήθελα! Εκεί που π γε να γίνει κανονική σχέση λόγω διαφόρων καταστάσεων, παρεξηγήσεων και κουτσομπολιών που δεν ίσχυαν δεν έγινε!Δεν με άφησε να του εξηγήσω κι έφυγε! Από τότε δεν έχουμε ξαναμιλήσει... είναι περίπου ένας μήνας... εγώ βέβαια τον σκέφτομαι και τον θέλω ακόμα αλλά ξέρω ότι δεν πρόκειται να ξανά γίνει τίποτα γιατί πολύ άπλα άμα ήθελε θα ήταν μαζί μου!'Όλο αυτό το διάστημα (γύρω στους 3 μήνες) ο πρώην μου δεν με έχει αφήσει σε ησυχία!Με παίρνει συνέχεια τηλέφωνο και με παρακαλάει να τον συγχωρέσω και να του δώσω μια τελευταία ευκαιρία... έχει έρθει δυο φορές εκεί που σπουδάζω γα να με δει ενώ είναι 9 ώρες ταξίδι και δεν τον έχω συναντήσει,δεν ξέρω δεν ήθελα να τον δω! Γενικά έχει κάνει πολλά για να γυρίσω και ξέρω ότι μ'αγαπάει πολύ αλλά είναι αρκετό αυτό για να γυρίσω?? Ενώ εγώ θέλω τον άλλον αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι για να τον έχω αξίζει να γυρίσω πίσω??Κι άμα δεν μου βγει να τον πληγώσω χειρότερα?? Έχοντας και όλους να μου λένε να του δώσω άλλη μια ευκαιρία γιατί μ'αγαπάει και δύσκολα θα βρω κάποιον που να μ'αγαπάει πραγματικά στις μέρες μας! Έχω μπερδευτεί πραγματικά!Δεν ξέρω τι να κάνω. Α ν αξίζει να προσπαθήσω με κάποιον και με ποιον...

Η απάντηση του Queen.gr

Λοιπόν, φίλη, είσαι όντως μπερδεμένη όχι όμως πραγματικά. Ένα λεπτό θα σου πάρει να τα βάλεις κάτω και να δεις τι συμβαίνει μέσα σου. Με βάση αυτά που μου γράφεις εγώ βλέπω ξεκάθαρα τα εξής:

Με τον πρώην σου έχει τελειώσει, όπως ακριβώς τον χώρισες και είχε τελειώσει πριν γνωρίσεις τον επόμενο. Τσακωμοί, μη επικοινωνία, ζήλια, κούραση και απόσταση. Πες πως παραβλέπουμε το τελευταίο, αλλά πες μου πόσο μπροστά θα σε πάει ένα πισωγύρισμα που ξεκάθαρα θα κάνεις από απελπισία. Είσαι πληγωμένη με την εξέλιξη των πραγμάτων από την μετέπειτά σου προσπάθεια και απογοητευμένη. Αυτό μπορεί να σου συμβεί κι άλλες φορές να ξέρεις μέχρι να βρεις κάποιον που να σε καλύπτει και να τον καλύπτεις τόσο ώστε να θέλετε από κοινού να είστε μαζί.

Πρέπει να είσαι προετοιμασμένη, καθότι η ζωή δεν είναι τίποτε άλλο από μία πορεία μόνοι μας αλλά και δίπλα σε άλλους ανθρώπους που μπαινοβγαίνουν στο δρόμο μας ο καθένας με τα δικά του θέλω, τους δικούς του χρόνους και εξαφανίζονται ή μένουν μέχρι το τέλος. Στόχος μας μέσα από αυτό είναι σίγουρα να εξερευνήσουμε τον εαυτό μας και να μάθουμε ποιοι πραγματικά είμαστε. Τι ακριβώς θέλουμε... Μόνο έτσι θα καταφέρουμε ίσως να το πετύχουμε.

Πρέπει λοιπόν, να κάτσεις και να κάνεις τον απολογισμό του στο τί πραγματικά θες. Έτσι όπως μου τα λες, βλέπω ότι δεν θες να είσαι και πάλι με τον πρώην σου αλλά θα μπορούσες και να συμβιβαστείς, ίσως προκειμένου να μη ρισκάρεις, να μην ταλαιπωρηθείς και να μη ματαιωθείς- είτε με τον άνθρωπο που πραγματικά θες είτε με κάποιον άλλο.

Μπορεί τα πράγματα να μη πήγαν καλά, σωστά ή έστω όπως τα ήθελες με αυτόν που θες, όμως πιστεύω πως η συγκάλυψη μιας κατάστασης, ένα... 'βούλωμα' μιας τρύπας πρόχειρα, δεν εξασφαλίζει κανένα στεγανό. Θεωρώ πως πρέπει να ξεπεράσεις αυτή την απογοήτευση και την ατυχία αν θες, ήσυχα και μόνη. Καλό είναι να μην επιχειρήσεις κάτι το οποίο μπορεί πρώτον να πληγώσει έναν άνθρωπο και δεύτερον να σε υποβάλει σε μία ρουτίνα και μία εσωτερική πίεση που δεν θα σε πάει παρακάτω.

Από εκεί και πέρα, εγώ δεν είμαι στο μυαλό σου άρα δεν μπορώ να σου πως τί να κάνεις και με ποιον. Αυτό παραμένει δική σου απόφαση. Κάτσε δες που βρίσκεσαι εσύ μέσα στις καταστάσεις και ανέλυσε τα δικά σου θέλω ζωής, δες παραπέρα δηλαδή, όχι κοιτώντας συγκεκριμένα άτομα αλλά τους πιο γενικούς και μακροχρόνιους στόχους σου.


Μπορείτε να μας στέλνετε τις ερωτήσεις σας εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα