Κρατηθείτε σε φόρμα χωρίς σκληρούς κανόνες!

Εφαρμόστε βασικές αρχές ζωής και μην αγχώνεστε με πολλύπλοκες δίαιτες

Δεν χρειάζεται πάντα να καταφεύγουμε σε επίπονες και τυπολατρικές δίαιτες, ούτε εξοντωτικές προπονήσεις προκειμένου να κρατήσουμε τον οργανισμό μας σε φόρμα. Κάποιες βασικές αρχές που θα ευνοήσουν την καλή μας υγεία, αρκούν προκειμένου να αποτελέσουν την βάση για να χτίσουμε ένα υγιές σώμα με καλή εμφάνιση.

Η υπερβολή ποτέ δεν ωφέλησε κανένα, το μέτρο πάλι κάνει θαύματα!

Πρέπει να τρώτε πέντε μερίδες φρούτα και λαχανικά την ημέρα. Πρέπει να γυμνάζεστε μία ώρα κάθε μέρα. Πρέπει να κοιμάστε οκτώ ώρες. Δύσκολο; Μάλλον όχι!

Μπορείτε ακόμη να αντικαταστήσετε κάποια φρούτα και λαχανικά με οργανικά. Οι λόγοι που ακούτε συχνά πυκνά ότι είναι αναγκαίο να τρώτε μόνο βιολογικά προϊόντα, είναι για να αποφύγετε να επιβαρύνετε τον οργανισμό σας με χημικά, εξαιτίας των φυτοφαρμάκων που βρίσκονται σε πολλές τροφές. Είναι προτιμότερο το γάλα και τα αβγά να είναι βιολογικά. Κι αυτό λόγω των ορμονών που περιέχονται στις τροφές των ζώων.

Έρευνες έχουν δείξει ότι λιγότερες από πέντε ώρες ύπνου ημερησίως, αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων. Στην περίπτωση βέβαια που ξυπνάτε διαρκώς κουρασμένες, δοκιμάστε να πέσετε για ύπνο δέκα λεπτά νωρίτερα κάθε βράδυ, μέχρι να νιώσετε καλύτερα, παρότι γενικά 8 ώρες είναι το ιδανικό για τον οργανισμό μας.

Τέλος, κινηθείτε περισσότερο, ακόμη και αν δεν έχετε χρόνο περπατώντας για ψώνια ή για τη δουλειά αν είναι κοντά, παίρνοντας τις σκάλες αντί για το ασανσέρ κ.α., και να θυμάστε  ότι όσοι τρώνε περισσότερα φρούτα και λαχανικά είναι και πιο υγιείς, γενικότερα.

Διαβάστε ακόμη:

Διώξτε τα παραπανίσια κιλά των διακοπών!

Ο έρωτας περνάει απ' το στομάχι: Οι τοπ αφροδισιακές τροφές!

Τριήμερη δίαιτα αποτοξίνωσης!

Keywords
Τυχαία Θέματα