Κορμί για παραλία: 4 νέα trends γυμναστικής και το... μυστικό που θα σας δροσίσει!

11:21 4/6/2014 - Πηγή: Queen.gr

Κάναμε crash test στα πιο trendy προγράμματα γυμναστικής και ταυτόχρονα ανακαλύψαμε το ποτό που θα μας κάνει παρέα όλο το καλοκαίρι

Η θερμοκρασία έχει ήδη αρχίσει να χτυπάει 30άρια, το καλοκαίρι είναι προ των πυλών κι εμάς μας κυριεύει η απελπισία και το αίσθημα αδικίας που κάθε πρωί αντί να πάμε παραλία, πηγαίνουμε για δουλειά! Αλλά για μισό... Και πώς θα πάμε παραλία κορίτσια αν δεν έχουμε γυμναστεί ούτε ένα λεπτό; Κάπως έτσι σκέφτηκα κι εγώ, και σαν μία 27χρονη, νέα, ανεξάρτητη και... τολμηρή κοπέλα, όπως πολλές υποθέτω εκεί έξω, αποφάσισα να μην ξοδέψω άλλο λεπτό στον καναπέ και να αναλάβω δράση.

Βέβαια, για να πάρουμε και τα πράγματα με τη σειρά, η ενασχόληση με την γυμναστική δεν είναι μόνο θέμα εμφάνισης και σέξι κορμιού, αλλά κυρίως θέμα υγείας και ευεξίας, που πολύ την παραμελούμε τελευταία και δυστυχώς το σώμα τιμωρεί! Είναι όμως και το άλλο θέμα, το οποίο σκέφτηκα αμέσως μετά: Βαριέμαι αφόρητα το γυμναστήριο, τα όργανα και κυρίως το διάδρομο. «Θέλω νέα πράγματα», είπα, και αμέτρητοι φίλοι και γνωστοί ήταν πρόθυμοι να με κατατοπίσουν. Εσείς ξέρατε πόσες νέες μέθοδοι γυμναστικής υπάρχουν, που καμία σχέση δεν έχουν με τις κλασικές; Αποφάσισα κι εγώ να αφιερώσω λίγες μέρες, να δοκιμάσω κάποιες από αυτές και να αποφασίσω ποια τελικά μου ταιριάζει περισσότερο.

Την πρώτη μέρα το μενού είχε crossfit! Tι είναι αυτό; 10 λέξεις θα σας πω και βάλτε τις καλά στο νου: Ακρίβεια (Accuracy), Ισορροπία (Balance) , Συντονισμός (Coordination), Ευλυγισία (Flexibility), Ευκαμψία (Agility), Αντοχή (Stamina), Καρδιοαναπνευστική Αντοχή (Cardiovascular Endurance), Ταχύτητα (Speed), Ισχύς (Power) και Δύναμη (Strength)! Σε απλά ελληνικά, η μέθοδος αυτή επικεντρώνεται σε ασκήσεις όπως η κωπηλασία, τα βάρη, η ενόργανη ο στίβος και πολλά, πολλά άλλα. Α, ξέχασα, βασικός αντίπαλος είναι ο χρόνος και ουδείς άλλος! Πάμε παρακάτω...

Ποιος θα μας το έλεγε λοιπόν πριν λίγα χρόνια, ότι η πιο μοδάτη και in μέθοδος γυμναστικής θα ήταν να τραβάς... ιμάντες! Μην μου πείτε ότι δεν έχετε ακούσει για το TRX. Τραβάς τα σχοινιά σου, και το σώμα σου μεταμορφώνεται εντυπωσιακά. Πάει και το δεύτερο!

Τρίτο στη λίστα, ήταν η aerial yoga! Είμαι σίγουρη ότι μόλις ακούσατε yoga πετάξατε από τη χαρά σας αλλά τα πράγματα εδώ δεν είναι και τόσο απλά! Ξέρετε ποιο είναι το βασικό της χαρακτηριστικό; Οι ασκήσεις δε γίνονται στο έδαφος, αλλά λίγο πιο πάνω από αυτό! Διασκεδαστικό αν μη τι άλλο.

Το επόμενο εγχείρημά μου λέγεται spinning και είναι το στατικό ποδήλατο! Πριν πείτε, έλα μωρέ εύκολο είναι αυτό, σας πληροφορούμε, ότι δεν μιλάμε για αυτό που παίρνεις και έχεις σπίτι, αλλά για μία ακριβή προσομοίωση της ομαδικής ποδηλασίας! Με ανηφόρες, κατηφόρες και στροφές. Τι έγινε; Μήπως χλωμιάσατε; Εγώ πάντως ναι, αλλά δεν το έβαλα κάτω! Διότι εκτός από μοντέρνα είμαι και αποφασιστική!

Το τι τελικά επέλεξα δεν θα σας το πω, κυρίως γιατί δεν ξέρω ακόμα, όλα είχαν τα καλά (και τις δυσκολίες) τους. Θα σας πω όμως τι ήταν αυτό που μου έδινε δύναμη και με ξεδιψούσε στα διαλείμματα της σκληρής άσκησης και δεν ήταν άλλο από το αγαπημένο μου ανθρακούχο νερό Μastiqua!

Περνούσαν 5 λεπτά και με έλουζε ο ιδρώτας; Βουρ στο Μastiqua για να αναστηλωθώ και να συνεχίσω ακόμη πιο δυναμικά. Εκτός φυσικά από τη δροσιά που μου πρόσφερε, μου άφηνε κι αυτή την υπέροχη γλυκιά γεύση μαστίχας στον ουρανίσκο, σαν ένα μικρό δωράκι, για όλη αυτή τη προσπάθεια που καταβάλω δίχως να διαμαρτύρομαι. Και για να μην το ξεχάσω, εκτός από δροσερό και πεντανόστιμο, έχει και αμέτρητα θρεπτικά στοιχεία που με γέμιζαν ενέργεια κάθε φορά για να συνεχίσω.

Οπότε κορίτσια, ήρθε η ώρα να κοιτάξετε τον εαυτό σας και να τον γυμνάσετε κυρίως και πάνω απ' όλα για εσάς! Και μην ξεχνάτε: Τσαντούλα γυμναστηρίου, Μastiqua ανά χείρας και πάμε να χτίσουμε κορμί! Με το καλό και στις παραλίες!

Keywords
Τυχαία Θέματα