Κάν'το όπως η Meryl...

Λιγώνομαι σας λέω! Χαζεύοντας την τελετή απονομής των Oscar, βλέπω σταρ και ημίθεους, να παρελαύνουν με τις τουαλέτες και τα κοστούμια τους στο κόκκινο χαλί. Και μετά η αυτοκράτειρα εμφανίζεται. Η Meryl Streep, με τρία πλέον Οσκαρ και άπειρες υποψηφιότητες. Δε πα να'χει γύρω της, εξωγήινες κουκλάρες; Δε πα να της κάνουν κλοιό – αγχόνη

τα νιάτα και η σφριγηλότητα! Δεν πα να χορεύουν εκατομμύρια σε πολύτιμους λίθους και σε χρυσό πάνω σε λαιμούς, αφτιά, χέρια και δάκτυλα; Η ίδια ξέρει πως από αυτό το πλέον τρομακτικό ταλέντο της, είναι η πρωταγωνίστρια της βραδιάς. Είναι η αυτοκράτειρα του σινεμά, του φιλμ, του ονείρου, των ρόλων – ανθρώπων, που μπαίνει μέσα τους σα να τους στοιχειώνει και βγαίνει και μετά πάει στον επόμενο και δεκαετίες τώρα συνεχίζει να μας λέει ιστορίες σε εικόνες, μεγάλη παραμυθού, οικουμενική και κομμάτι μας, περά από πατρίδες, χρόνο, γλώσσες, ράτσες, πιο παγκοσμιοποιημένη από κάθε οικονομική θεωρία.


Απο αυτή της την αυτοπεποίθηση λοιπόν, αυτή που σε άλλες εμφανίσεις της ήταν σχεδόν δωρική, επέλεξε σε αυτήν την τελετή να φορέσει μια χρυσή, τόσο χρυσή και φλύαρη τουαλέτα, που αν σε άλλη λογίζονταν έως και κιτς, στην ίδια, φάνταζε βυζαντινή εσθήτα! Χρυσό! Και πόζα! Και για πρώτη φορά μίλησε για τον άνδρα της. Τώρα πια, δε θα θεωρούνταν πως πουσάρει την προσωπική της ζωή για την καριέρα. Τώρα πια το έργο της είναι μεγαλύτερο απ΄'την ζωή της, την ίδια, την ύπαρξή της. Τώρα αισθάνεται να ανήκει στην αιωνιότητα και για αυτό και χρυσό να φορέσει, αλλά και την ποδιά της κουζίνας της, και να πάει στα Oscar με τα γάντια ψησίματος, είναι η Meryl Streep. Brand name από μόνη της. Βιομηχανία σε ένα σώμα. Είναι ο εαυτός της. Χρυσό λοιπόν. Και δείτε την «Σιδηρά Κυρία» της. Η γυναίκα – χαμαιλέων και πάλι κατακτά έναν άνθρωπο και σαν δαιμονικό –με την αρχαιοελληνική έννοια- στοιχειό μπαίνει μέσα του! Σας λέω είναι στα όρια του μεταφυσικού και του τρομακτικού αυτή της η ερμηνεία!

Keywords
Τυχαία Θέματα