Ήμουν με μια κοπέλα μικρότερή μου, την αγάπησα τρελά, αλλά εκείνη μου είπε να χωρίσουμε γιατί ένιωθε πιεσμένη. Δεν αντέχω, την θέλω πίσω. Τι να κάνω για να την ξανακερδίσω;

Ονομάζομαι Γιώργος και πριν λίγες μέρες χώρισα οριστικά με την κοπέλα μου.

Νιώθω χάλια και πραγματικά μoυ έρχεται να σκάσω... την θέλω πάλι πίσω, σε εμένα και δεν ξέρω τι να κάνω! Το περίεργο ξέρετε ποιο είναι; Ότι εγώ είμαι 25 χρονών κι αυτή είναι 17 και ήμουν κι ο πρώτος της!!! Τα φτιάξαμε στις 10 Νοεμβρίου, περίπου 4,5 μήνες, και τον τελευταίο καιρό ήταν πολύ απόμακρη και της είπα τι έγινε και είσαι έτσι και μου απάντησε ότι δεν ξέρει τι θέλει, να το αφήσουμε κι όπου πάει και τέτοια χαζά...! Σήμερα, της έστειλα μήνυμα και της είπα να βρεθούμε να μιλήσουμε από κοντά,

το δέχτηκα και μετά από τα πολλά που είπαμε την ρώτησα... δηλαδή θέλεις να χωρίσουμε και μου απάντησε "ναι"! Μου είπε ότι εγώ δε φταίω σε τίποτα κι ότι το πρόβλημα το έχει αυτή! Μου λέει ότι νιώθει πιεσμένη κι όχι από εμένα, επειδή ίσα-ίσα μου λέει εγώ δεν την πιέζω καθόλου, αλλά από την όλη κατάσταση...! Το αναγκαστικό δηλαδή, ότι πρέπει να με δει, ότι πρέπει να βγει μαζί μου κι όλα αυτά τα πρέπει...! Ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο να είμαστε ξανά μαζί, αλλά πραγματικά την αγαπάω... δεν είμαι καθόλου καλά! Σας παρακαλώ βοηθήστε με να την κερδίσω ξανά και θα σας είμαι ευγνώμων... σας παρακαλώ! Σήμερα την είδα έξω και ήταν τελείως στον κόσμο της... χόρευε, διασκέδαζε και εγώ κοντεύω να πεθάνω από την στενοχώρια μου, επειδή την αγαπάω τρελά.

Αγαπητέ φίλε,

Πρώτος έρωτας ε; Και χωρισμός ε; Ναι, κάτι θυμάμαι από τα παλιά, είναι χάλια αυτή η κατάσταση.

«Δεν ξέρω τι θέλω», «δεν φταις εσύ, εγώ φταίω», «άστο και όπου πάει». Ναι, τις ξέρω αυτές τις ατάκες. Αλλά τις περισσότερες φορές τα λένε οι άντρες αυτά τα «χαζά»! Και πρέπει να σου κάνει εντύπωση που τα είπε μια κοπέλα, γιατί όπως είναι γνωστό, οι γυναίκες είναι πιο ώριμες από τους άντρες.
Και ισχύει αυτός ο κανόνας, είναι όντως πιο ώριμες, όταν για παράδειγμα είστε στην ίδια ηλικία ή έχετε 3-4 χρόνια διαφορά. Όμως εδώ μιλάμε για μια άλλη γενιά: 25 vs 17!

Φίλε μου, όντως δεν φταις εσύ. Φταίει το ότι είναι 17. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Θυμάσαι πως ήσουν εσύ τότε (κι αν όχι εσύ, η πλειοψηφία των 17!); Στα 17 θέλεις να διασκεδάζεις, να μην έχεις υποχρεώσεις, να κάνεις τρέλες, να είσαι όπου σε βγάλει. Ναι, δεν πιέζεται από σένα, πιέζεται από την έννοια της σχέσης. Από τη λογική της σχέσης. Από τη δέσμευση. Δεν θέλει κάτι τέτοιο στο κεφάλι της.
Δεν λέω ότι είναι ωραίο, αλλά μπορώ να πω ότι την καταλαβαίνω. Δυσκολεύεται να καταλάβει την έννοια της ερωτικής αγάπης γιατί δεν έχει εμπειρίες - μόνο σου το είπες, ήσουν ο πρώτος της. Τώρα μαθαίνει.

Τι πιστεύω; Για να έχεις μια ευκαιρία (όχι και πολύ μεγάλη) για να την ξανακερδίσεις (όχι και πολύ άμεσα), καλά θα κάνεις να της δώσεις χώρο. Όχι πίεση, όχι κλάψες, όχι ζήλιες, όχι μηνύματα απελπισίας και στεναχώριας. Αυτά θα την κάνουν να σκάσει και δεν θα θέλει να σε βλέπει. Τότε θα την πιέζεις πραγματικά.
Απλά να της δείχνεις ότι είσαι εκεί για αυτήν με τη συμπεριφορά σου, ότι την αγαπάς, αλλά ως αγόρι της και όχι ως φίλος της (σημαντικό να μην περάσεις αυτή τη λεπτή κόκκινη γραμμή).

Ίσως έτσι έχεις κάποια ελπίδα να την ξανακερδίσεις στο μέλλον. Όχι, δεν είμαι σίγουρος ότι θα πιάσει. Αλλά είμαι σίγουρος πως αν προσπαθήσεις να την κάνεις να ζηλέψει, παίζοντας με άλλες κοπέλες, τότε το έχασες το παιχνίδι. Γιατί είναι 17 κι αν της πεις κοίτα τι κάνω, θα σου απαντήσει «με μία εσύ, με δέκα εγώ».
Ξέρεις γιατί; Γιατί στα 17 μπορείς!

ΥΓ.: Το έχω ξαναπεί, δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές για να κερδίσεις την πραγματική αγάπη κάποιου. Υπομονή υπάρχει και χρόνος.
ΥΓ. 2: Πίστεψέ με, όλοι έχουμε περάσει από τέτοια φάση. Και μετά από μερικά χρόνια που τα σκεφτόμαστε γελάμε με τις αντιδράσεις μας, γιατί στην πορεία καταλάβαμε ότι ο έρωτας ήταν μεγαλύτερος στο μυαλό μας, παρά στη πραγματικότητά μας. Και αυτά είναι εμπειρίες. Μην σκας. Πολλές φορές ένας χωρισμός είναι για καλό.

Στείλτε κι εσείς τις δικές σας ιστορίες στον Dr. Love ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα