Εργάζομαι στη Γερμανία και μου αρέσει ένας συνάδελφος στη δουλειά. Αλλά πότε με κοιτάει και πότε κάνει ότι δεν υπάρχω. Πώς να το χειριστώ; Παίζει μαζί μου;

Γεια σας,

Είμαι 23 χρονών και βρίσκομαι στην Γερμανία για μετεκπαίδευση μετά τις σπουδές μου και μόνιμη εγκατάσταση. Πριν 6 μήνες μπήκα σε μια εταιρεία να κάνω την πρακτική μου όπου και κάποια στιγμή είχα μια ολίγον επεισοδιακή γνωριμία με έναν νεαρό, το πολύ 30, Γερμανό εργαζόμενο. Κάναμε κακή αρχή και γίναμε και οι δύο άθελά μας αγενείς μέσα στα πρώτα 5 λεπτά της γνωριμίας, αν και προσπαθήσαμε ανεπιτυχώς να το σώσουμε. Επιπλέον, μπορεί να μην υπάρχει χημεία στην επικοινωνία μας, αλλά

υπάρχει η άλλη.
Την επομένη, βρεθήκαμε να καρφωνόμαστε με τα βλέμματα από μακριά, πραγματικά δεν ξέρω ποιος το ξεκίνησε, αλλά από κοντά τίποτα. Πέρασε καιρός και δεν ξαναβρεθήκαμε εξαιτίας διαφορετικών ωραρίων, μέχρι που μια μέρα τον είδα με ένα φίλο του στο διάδρομο και τυπικά είπα γεια (δεν φαντάζεστε πόσο τυπικοί είναι οι Γερμανοί με τους χαιρετισμούς, όλη μέρα αυτό κάνουν!!!), εκείνος μόλις με αντιλήφθηκε μου χαμογέλασε θερμά, αλλά εγώ παρέμεινα τυπική χωρίς κάτι το προσωπικό.
Πριν με κράξετε, να σας πω γιατί είμαι σφιγμένη: είμαι σε μία ξένη χώρα, κάνω την πρακτική μου σε γερμανική εταιρεία ενώ μαθαίνω τώρα την γλώσσα και το θέμα της επικοινωνίας με έχει κάνει ανασφαλή και τέλος φοβάμαι μην παρεξηγηθώ, γιατί και αυτός και ο φίλος του έχουν υψηλή θέση, κάτι σαν τα αστέρια της εταιρείας, και δεν θέλω να είμαι στα μάτια του ή των άλλων η ασκούμενη που θέλει να ανέβει. Από εκείνη τη μέρα λοιπόν αυτός έκανε σαν να μην υπάρχω και οι δυο παραμείναμε τυπικοί.
Έφυγα για 1,5 μήνα και όταν επέστρεψα πριν λίγες μέρες υπήρχε ένα περίεργο κλίμα. Αυτός από εκεί που δεν υπήρχα άρχισε να με κοιτά, μόνο όταν δεν τον βλέπω, αλλά και πάλι τίποτα ξεκάθαρο. Γενικά είναι υπερβολικά ντροπαλός, όπως και εγώ.Ο φίλος του θετικός μαζί μου έκανε κάποια προσπάθεια προσέγγισης, φιλικής, ενώ ποτέ δεν μιλούσαμε και γενικώς συνεχώς με παρατηρεί,συλλέγει στοιχεία και νομίζω έχει αναλάβει τον ρόλο της προξενήτρας. Ο άλλος δεν κάνει καμία κίνηση εκτός από το να με χαιρετά κοιτώντας με έντονα, αλλά μετά δεν παραμένει κάπως κοντά μου, και όταν είμαστε μόνοι κάνει γρήγορες σπασμωδικές κινήσεις και εξαφανίζεται.
Ξέρω ότι εμφανισιακά του αρέσω, θεωρούμαι αρκετά ωραία και εκείνος πολύ μέτριος. Ξέρω επίσης ότι με το που είδε ή άκουσε ότι αρκετοί με προσεγγίζουν στην εταιρεία και εγώ αδιαφορώ,αποφάσισε και πάλι ότι υπάρχω. Δηλαδή ο εγωισμός του αρσενικού;; σας αρέσει, αλλά σ΄αυτήν αρέσω ΕΓΩ και θα σας το αποδείξω; Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρεται πολύ, γιατί δεν επιδιώκει να βρεθούμε τουλάχιστον στον ίδιο χώρο, να κάνουμε μια αρχή κάπως. Δεν δουλεύουμε τις ίδιες ώρες, συνήθως όταν εγώ πάω αυτός φεύγει και ούτε μία φορά δεν παρέτεινε την παρουσία του, έτσι να κερδίσει χρόνο.
Εμένα μου αρέσει, αλλά είναι πολλά που θα διακινδυνεύσω με αυτήν την σχέση και πολλά που θα ακουστούν, δυστυχώς το 90 % της εταιρείας είναι άντρες, και γι΄αυτό κρατώ ουδέτερη στάση, ξέρει όμως ότι μου αρέσει. Γι αυτό και χρειάζομαι την γνώμη σας. Ενδιαφέρεται αρκετά ή απλώς θέλει να με ρίξει και κάτι να αποδείξει στους υπόλοιπους; Μήπως όλη αυτή η αμηχανία του είναι απλώς η ντροπαλότητα του χαρακτήρα του;


Αγαπητή φίλη,

Οι σχέσεις ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες δεν είναι ποτέ εύκολες. Πόσο μάλλον όταν στη μέση υπάρχει και κοινή δουλειά.
Να σου πω τι πιστεύω αρχικά; Δεν πρέπει να μπερδεύεις ποτέ συναισθηματικά με επαγγελματικά. Ολόκληρη Γερμανία έχεις μπροστά σου, μέσα από την δουλειά τον βρήκες και εσύ; Και ξέρεις γιατί το λέω αυτό; Επειδή οι περισσότερες σχέσεις (δεν λέω όλες) που δημιουργήθηκαν μέσα στη δουλειά, στο τέλος έβγαλαν και αρκετά προβλήματα.

Κοίτα να δεις, δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι ενδιαφέρεται, το κάνει για φιγούρα ή είναι ντροπαλός. Αυτό θα φανεί και θα το δεις εσύ πρώτη - όλα είναι πιθανά. Αλλά αν όντως σου αρέσει και θέλεις να κάνεις κάτι μαζί του, τότε άρχισε με μικρά βήματα. Όπως να βγείτε μια φορά έξω, μαζί με τον φίλο του, όλοι μαζί.
Από ότι κατάλαβα ο φίλος του είναι πιο κοινωνικός από εκείνον, άρα γιατί να μην πάτε για ένα ποτό και να δεις πως λειτουργεί και έξω από το γραφείο; Εκεί θα φανεί πραγματικά αν του αρέσεις ή απλά παίζει.
Όπως και να το κάνεις μέσα στη δουλειά δεν είναι εύκολο να ανοιχτεί, ειδικά αν είναι το αστεράκι της εταιρίας. Που ξέρεις; Μπορεί να μην θέλει να δώσει δικαιώματα. Ή να μην νομίζεις ότι σου την πέφτει επειδή είναι στέλεχος.

Δες την συμπεριφορά του έξω από την εταιρία και εκεί θα δεις το πραγματικό του πρόσωπο. Και εκεί θα καταλάβεις και εσύ περισσότερα για αυτόν - αλλά και για το πώς νιώθεις εσύ για αυτόν. Δοκίμασέ το κι αν έχεις και άλλες απορίες εδώ θα είμαι.

ΥΓ.: «Άρχισε να με κοιτά, μόνο όταν δεν τον βλέπω». Με μπέρδεψες. Άρα πως ξέρεις ότι σε κοιτάει, αφού δεν τον βλέπεις; Είδες κάτι απορίες που έχω και εγώ ο άνθρωπος μεσημεριάτικα;

Στείλτε κι εσείς τις δικές σας ιστορίες στον Dr. Love ΕΔΩ

Keywords
Τυχαία Θέματα