Ένα θεατρικό για την Ιμάκο

Θεατρικό έργο με θέμα τη καθημερινότητα στην Ιμάκο του Πέτρου Κωστόπουλου, την εκδοτική εταιρεία περιοδικών που πέρασε στην ιστορία του τύπου, πλέον, ετοιμάζει ο Αντώνης Τσιπιανίτης, ο δημοσιογράφος που υπήρξε επί πέντε χρόνια αρχισυντάκτης στο Down Town. Η ζωή στα περιοδικά φιλτράρεται μέσα απ'το βλέμμα της Πελαγίας, μιας καθαρίστριας που εργαζόταν εκεί.

Ο Τσιπιανίτης σημειώνει για το έργο πως «πάντα αναρωτιόμουν τι

να σκέφτονταν εκείνες οι γυναίκες που καθάριζαν τα γραφεία μας και την ίδια στιγμή έβλεπαν να περνάει δίπλα τους ο Σάκης, η Ελένη, η Άννα, η Δέσποινα και όλο το εγχώριο star system, αλλά και πως τους φαινόταν συνολικά αυτό που ονομάζουμε lifestyle». Να σημειώσω πως μια αγωνία για το θεατρικό αποτέλεσμα την έχω, μιας και εγώ εργαζόμουν εκεί για 14 χρόνια και όσο να'ναι οι σκέψεις μου, πρέπει να μην απέχουν και πολύ με αυτές των γυναικών που καθάριζαν τα γραφεία!
Κατά τα αλλά ο Αντώνης Τσιπιανίτης σε εποχές που όλοι στεκόμαστε μουδιασμένοι με τις αλλαγές στον τύπο, επιδεικνύει αχαλίνωτη δραστηριότητα, έτσι το έργο του «Η πόρνη από πάνω», με την Κατερίνα Διδασκάλου, το καλοκαίρι θα κάνει περιοδεία στην Ομογένεια στην Αμερική, παρακαλώ! Τον ερχόμενο μήνα, θα ανέβει για λίγες μέρες στην Αθήνα και μετά θα ξεκινήσει περιοδεία στην Ελλάδα, το έργο του «Βασανίζομαι». Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία εμπνευσμένη από το γκράφιτι που βλέπουμε στους τοίχους της Αθήνας. Ο ήρωας του έργου είναι ένας οικογενειάρχης που τη νύχτα βγαίνει στην πόλη και γράφει παντού «Βασανίζομαι» για να ξορκίσει τα προβλήματά του.

Keywords
Τυχαία Θέματα