Είμαι 19 και δεν έχω κάνει ακόμη σεξ. Φοβάμαι πως κανείς δεν θα μείνει αν το μάθει...

15:23 7/9/2012 - Πηγή: Queen.gr

Το Queen.gr απαντά στις αναγνώστριές του

Το γράμμα της αναγνώστριας

Ονομάζομαι Αθηνά και είμαι 19 χρονών. Αισθάνομαι άσχημα επειδή δεν έχω ολοκληρώσει ακόμη με κανέναν. Γενικά υπάρχουν αγόρια που ενδιαφέρονται αλλά είτε δεν μoυ αρέσουν είτε δεν φτάνουμε ως εκεί. Αισθάνομαι ότι ο χρόνος περνάει και γω μένω πίσω. Φοβάμαι πως άμα γνωρίσω ένα παιδί και μ' αρέσει μόλις του πω ότι δεν έχω κάνει σεξ θα φύγει. Τι να κάνω;

Η απάντηση του Queen.gr

Δεν είσαι καθόλου μεγάλη Αθηνά για να αγχώνεσαι. Η ηλικία σου δεν είναι περασμένη, είναι φυσιολογική. Απλά όσο περνάνε τα χρόνια οι κοπέλες μπαίνουν στη σεξουαλική ζωή ολοένα και νωρίτερα σε ηλικίες που καλά καλά δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν. Αν δεν νιώθεις έτοιμη να κάνεις κάτι τέτοιο πολύ απλά μην το κάνεις. Ποιος θα σε κακοχαρακτηρίσει για κάτι τέτοιο; Σε καμία περίπτωση δεν θα ξενερώσει κανένας λογικός άνθρωπος και κανένα αγόρι που του αρέσεις πραγματικά.

Αν ένα αγοράκι ή κάποιος άντρας απλά θέλει να αυξήσει το νούμερο των εμπειριών του και τίποτα παραπάνω τότε ναι δεν θέλει μία άπειρη κοπέλα αλλά μία δωρεάν προρνοστάρ για να περάσει καλά και να φύγει χωρίς δεύτερες σκέψεις. Δεν το θέλουμε αυτό εμείς, έτσι δεν είναι; Είναι λάθος να πιστεύεις ότι το κρεβάτι βοηθά ν ακρατήσεις μία σχέση. Αν δεν έχεις να πεις τίποτα σαν άνθρωπος δεν μετράει απλά το σεξ. Ναι, σαφώς και μπορεί να φέρει δύο ανθρώπους απίστευτα κοντά και να σε 'κολλήσει' όμως καλό είναι για αρχή να χτίσεις το σεξ και τη σχέση με το άλλο φύλο σε άλλες βάσεις προκειμένου να εξελιχθείς σε έναν φυσιολογικό ενήλικα που θα μπαίνει σε αξιόλογες σχέσεις.

Μην φοβάσαι να φτάσεις εκεί με κάποιον που σου αρέσει και μπορεί να υπάρξει εξέλιξη, απλά να είσαι προετοιμασμένη ότι δεν εξελίσσονται όλα πάντα ιδανικά. Για πολλές κοπέλες η πρώτη φορά αδιάφορη. Για τις περισσότερες δηλαδή. Θα καταλάβεις αν κάποιος θέλει να βγει μαζί σου ξανά και ξανά χωρίς να περιμένει να κοιμηθείτε μαζί. Σε αυτόν λογικά μπορείς να το πεις. Αν φύγει καλύτερα γιατί απλά θα πληγωνόσουν με την συμπεριφορά του. Δεν έχει σημασία αν το έχεις κάνει με δέκα ή με κανένα σε αυτό- οπότε πάντα πρέπει να περιμένεις τα πράγματα να μην εξελιχθούν καλά. Έτσι είναι οι σχέσεις. Ωστόσο, μην επιθυμείς να δείξεις πιο έμπειρη απ' αυτό που είσαι γιατί,  αυτόματα δημιουργείς γύρω σου έναν τοίχο αφού, προσπαθώντας να κρατήσεις τα προσχήματα, δεν επιτρέπεις στους άλλους να σε πλησιάσουν και να σε γνωρίσουν πραγματικά κι αυτός είναι ο πιο σίγουρος τρόπος για να κάνεις μια σχέση ν' αποτύχει, ή και να μην δημιουργηθεί ποτέ.

Αλλά, χωρίς πραγματική οικειότητα κι αμοιβαία ειλικρίνεια κι εμπιστοσύνη οι σχέσεις δεν μπορούν να κρατηθούν σε βάθος χρόνου, όσο βιρτουόζοι κι αν είμαστε στο κρεβάτι. Γι' αυτό σου προτείνω, αν πράγματι στοχεύεις σε μια ευτυχισμένη σχέση κι όχι σε μια εφήμερη περιπέτεια, να βρεις κάποιον άντρα ο οποίος να σε κάνει να νιώθεις αρκετά άνετα για να είσαι ο εαυτός σου και ο οποίος να μπορεί ν' ακούσει με κατανόηση -αν όχι από την πρώτη σας φορά μαζί, έσ

Keywords
Τυχαία Θέματα