Δείτε το άλμπουμ των γάμων της πριγκίπισσας Σοφίας με τον Χουάν Κάρλος 51 χρόνια πριν!

10:16 2/9/2013 - Πηγή: Queen.gr

Ο πιο πλούσιος γάμος της δεκαετίας του 60

Το 1962 ο γάμος της πριγκίπισσας Σοφίας µε τον διάδοχο του ισπανικού θρόνου Χουάν Κάρλος ήταν το γεγονός της χρονιάς!
Στις 14 Μαΐου του 1962 η Αθήνα είναι σημαιοστολισμένη και έτοιμη να δεχτεί την ένωση δυο βασιλικών οικογενειών, της Ελλάδας και της Ισπανίας. Γαμπρός, ο διάδοχος του ισπανικού θρόνου, πρίγκιπας

Χουάν Κάρλος και νύφη η πριγκίπισσα Σοφία. Ο γάμος έκρυβε μια διεθνή πρωτοτυπία, ήταν διπλός .Μετά από ειδική άδεια του Βατικανού έγινε πρώτα ο καθολικός, μιας και ο Χουάν Κάρλος ήταν καθολικός και μετά ορθόδοξος για την Σοφία.
Με τιμές και δόξα και μέσω χειροκροτημάτων η άμαξα ξεκίνησε από την Ηρώδου του Αττικού για την οδό πανεπιστημίου στον καθολικό ναό του Αγίου Διονυσίου. 8 παράνυμφοι περίμεναν την νύφη για να κρατήσουν την μακριά ουρά του δαντελένιου νυφικού. Στον ναό είχε παραβρεθεί όλη η αφρόκρεμα της Ευρώπης, 32 εν ενεργεία βασιλείς και 109 πρίγκιπες και πριγκίπισσες, προσκεκλημένοι όλοι της ελληνικής βασιλικής οικογένειας.
Μετά την τελετή στον καθολικό ναό, οι νεόνυμφοι χωρίζουν για να συναντηθούν και πάλι στην Μητρόπολη Αθηνών για την ορθόδοξη τελετή.
Η Φρειδερίκη στο ημερολόγιο της θα γράψει : Ήταν μια υπέροχη φωτεινή μέρα και η Σοφία όμορφη, το θέαμα ήταν συγκινητικό .
Χιλιάδες αθηναίοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από την εκκλησία για να δουν από κοντά τους νεόνυμφους και τους διάσημους καλεσμένους τους .
Η πολυδάπανη τελετή με όλους τους προσκεκλημένους ήταν ένα τεράστιο βάρος για το δημόσιο .Μεγαλύτερη πρόκληση ήταν όμως η προίκα της νύφης .Μετά από απαίτηση της Φρειδερίκης η προικοδότηση της έγινε από το δημόσιο και άγγιξε το ιλιγγιώδες ποσό των 9 εκατομμυρίων δραχμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα