Από τη Ρωσία με αγάπη

Όταν ένα επαγγελματικό ταξίδι στην παγωμένη Μόσχα παίρνει φωτιά.

Δεν πάνε πάνω από τρεις μήνες όταν ταξίδεψα μέχρι τη Ρωσία για επαγγελματικούς λόγους. Βλέπετε η εταιρία στην οποία δουλεύω συνεργάζεται με μια αντίστοιχη με έδρα τη Ρωσία. Όταν, λοιπόν, στην αρχή μου το πρότεινε ο διευθυντής μου ενθουσιάστηκα –ένα ταξίδι είναι πάντα ευχάριστο-, όταν όμως είδα το ημερήσιο πρόγραμμά μου απογοητεύτηκα. Εκεί θα έπρεπε να δουλεύω

περισσότερο από ότι στην Αθήνα, οπότε η διασκέδαση θα πήγαινε περίπατο.

Έφτασα στη ρωσική πρωτεύουσα με το κρύο να είναι αφόρητο. Ευτυχώς ένα αυτοκίνητο με περίμενε για να με παραλάβει. Τα meetings ξεκίνησαν αμέσως και από την αρχή φαινόταν πως οι επόμενες έξι ημέρες μέχρι να γυρίσω Ελλάδα θα ήταν άκρως κουραστικές.

Οι ώρες κυλούσαν με πολύ δουλειά, επαγγελματικά δείπνα, ελάχιστη διασκέδαση και εμένα να μην έχω κουράγιο ούτε μια βόλτα στην ιστορική πρωτεύουσα να κάνω. Μέχρι που έφτασε η τελευταία ημέρα για να φύγω και γνώρισα εκείνον. Ψηλός, ξανθός, τυπικός Ρώσος, με ωραία δάκτυλα και ντυμένος κομψά με ένα υπέροχο, καλοραμμένο κοστούμι.

Όταν τον είδα κόμπιασα, τα πόδια μου σχεδόν λύγισαν. Δεν είχα αντικρύσει ξανά τέτοια ομορφιά. Εκείνος μου χαμογέλασε, μου συστήθηκε σε τέλεια αγγλικά και με ενημέρωσε πως είχε αναλάβει να μου δείξει τη Μόσχα εκείνο το απόγευμα, ούτε 24 ώρες πριν την εγκαταλείψω. Δέχτηκα με ευγνωμοσύνη το «μάννα εξ ουρανού» και αφέθηκα στα χέρια του όμορφου Ρώσου μου.

Ήταν υπέροχα και δεν ήθελα εκείνες οι τελευταίες μου ώρες εκεί να τελειώσουν ποτέ. Αργά το βράδυ με οδήγησε ως την πόρτα του ξενοδοχείου μου και ενώ με αποχαιρετούσε, σηκώθηκα στις μύτες των ποδιών μου και τον φίλησα.

Ένιωσα τόση ντροπή. Εκείνος χαμογέλασε, με κοίταξε βαθιά μέσα στα μάτια, με τράβηξε από το χέρι και με οδήγησε στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου. Πήραμε το κλειδί, ανεβήκαμε στο δωμάτιό μου και βάλαμε φωτιά στην παγωμένη νύχτα.

Την επόμενη ημέρα στο αεροπλάνο τα πόδια μου ακόμη έτρεμαν. Τώρα όποτε τον σκέφτομαι ανατριχιάζω. Δεν ξέρω γιατί στις ταινίες o James Bond ήταν πάντα ο κερδισμένος, στο κρεβάτι μου, όμως, ένας Ρώσος σκόραρε για τα καλά.

Ελένη, ετών 32

Keywords
Τυχαία Θέματα