Από απόψε η Απολυμένη μας μιλάει για μεγάλα ζόρια

Είναι μονόλογος, τον έχει γράψει ο φίλος, δημοσιογράφος και για χρόνια διπλανός μου στα γραφεία, Αντώνης Τσιπιανίτης και τον κάνει δικό της η πάντα απολαυστική Μαρία Γεωργιάδου, ισορροπώντας μεταξύ του κατάφορα αστείου και του σπαρακτικά τραγικού, με μοναδική αρμονία.

Ο κόσμος των lifestyle περιοδικών. Η ζωή σε έναν μικρόκοσμο που ανάγεται -ιδιοτελώς- σε σύμπαν. Να είσαι ο τίτλος σου στα τεύχη και όχι εσύ. Η επιτυχία σου να μετριέται από το τι τσάντα κρατάς και τι παπούτσια φοράς και αν θα είσαι στις στήλες των καλοντυμένων

ή όχι, άντε να γραφείς τις στήλες των καλοντυμένων ή όχι και ποια το φόρεσε το ίδιο φόρεμα καλύτερα, φτωχαδάκι η ίδια, αλλά ξιπασμένα να θεωρείς πως είσαι το ίδιο με τις ζάμπλουτες, μπορεί και λίγο ανώτερη. Ώσπου; Ώσπου μια μέρα, η Μαριέττα, η ηρωίδα μας, απολύεται! Αντίο εξουσία του ιλουστρασιόν. Αντίο καλέσματα, προσκλήσεις, τάχα μου φιλίες, δωράκια λούσου, κολακείες, τηλέφωνα, σημαντικότητα!

Πως θα συνεχίσει το σύμπαν να γυρνάει που η Μαριέττα δεν έχει γραφείο, τηλέφωνο, προσκλήσεις; Πως θα πάει κομμωτήριο; Πως θα κάνει το νέο γαλλικό – σαγρέ και τι τσάντα θα κρατήσει που έχει μείνει στο περασμένο μοντέλο;

Όχι. Ο Αντώνης Τσιπιανιτης, δεν την κοροϊδεύει. Τρυφερά στέκεται πάνω στην απόγνωση της, στο χάσιμο της, στην μαύρη απελπισία της. Οι κάρτες της που γάνωνε σόλες, σκούφιες και μπερέδες είναι θηλιά στο λαιμό της. Η ειλικρινά της είναι αφοπλιστική. Σ αυτόν τον κόσμο κλήθηκε να επιβιώσει και μέχρι ενός σημείου τα κατάφερε. Τώρα; Τώρα, αδιέξοδο και επαναπροσδιορισμός, για κάθε Μαριέττα της «της επαρχίας, της Αθήνας κοιμωμένη».

Οι παραστάσεις ξεκινάνε από σήμερα στο Καφεθέατρο, στην Κοδριγκτώνος και θα ναι εκεί Δευτέρα και Τρίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα