Αδυνατίστε με την βοήθεια της Ayurveda

Η πανάρχαια, ινδουιστική μέθοδος προστάζει έναν ολιστικό τρόπο ζωής, ο οποίος φέρνει το σώμα και πνεύμα μας σε ισορροπία

Η Ayurveda προτείνει αυστηρούς, διατροφικούς κανόνες ανάλογα με τον σωματότυπο του κάθε ανθρώπου αλλά, παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιες γενικές οδηγίες, που όλοι μπορούμε να ακολουθήσουμε εφόσον διαλέξουμε αυτό τον τρόπο για ένα καλύτερο τρόπο ζωής και για ενδυνάμωση της υγείας μας. Ας δούμε τα διατροφικά tips που η Ayurveda συνιστά στους ακόλουθούς της, για σίγουρο αδυνάτισμα.

1)

Τρώτε αργά
Παίρνοντας τον χρόνο σας και μασουλώντας το φαγητό σας σωστά, ο οργανισμός φαίνεται να κατανοεί καλύτερα την διαδικασία του φαγητού. Επιπλέον, με το σωστό μάσημα, η τροφή αποκτά την σωστή μορφή ώστε να λειτουργήσει καλύτερα το πεπτικό σύστημα. Αυτή η μέθοδος βοηθάει στην αποφυγή της υπερφαγίας ή της αίσθησης φουσκώματος. Απολαμβάνοντας, στον χρόνο που χρειάζεστε, το γεύμα σας, επιτρέπετε στον οργανισμό σας να εκτελέσει σωστά την πεπτική λειτουργία του.

2) Να είστε επιλεκτική
Προσπαθήστε να τρώτε μόνο φρέσκα, ντόπιο προϊόντα εποχής. Αυτή η προσέγγιση είναι που διατηρεί το επίπεδο της διατροφής σας σε υψηλά επίπεδα. Τρώγοντας τρόφιμα που είναι όσο κοντινότερα γίνεται στη φυσική τους μορφή (και όσο λιγότερο επεξεργασμένα) κάνετε ευκολότερη και την διαδικασία της χώνεψης.

3) Προσέξτε τα ποτά και τα ροφήματα
Παρότι οι κανόνες της Ayurveda είναι ιδιαίτερα αυστηροί για ποτά και αναψυκτικά, ένας από αυτούς είναι κομβικός για την σωστή πέψη. Μην καταναλώνετε κρύα ποτά και ροφήματα, πριν τα γεύματά σας. Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν βοηθάνε καθόλου την πέψη- σε αντίθεση με τα ζεστά ροφήματα.

4) Βάλτε ποικιλία και στο τραπέζι σας
Μία σωστή κίνηση για να είστε πιο ικανοποιημένοι από τα γεύματά σας είναι να έχετε ποικιλία στις επιλογές σας. Δοκιμάστε διαφορετικές διατροφικές ομάδες και νέες γεύσεις και δοκιμάστε να βάλετε νέα μπαχαρικά στα γεύματά σας.

Διαβάστε ακόμα:
Δίαιτα; Οι τέσσερις κανόνες που θα λατρέψετε
Οι πιο παράξενες δίαιτες από όλο τον κόσμο!
Αδυνατίστε... χωρίς δίαιτα!

Keywords
Τυχαία Θέματα